Topkitsch En Slow Science

Topkitsch En Slow Science - R. Boomkens | Warmolth.org

...an der Linden, E.C.H.J. In: Journaal Vreemdelingenrecht, Vol ... Topkitsch en slow science : Kritiek van de academische ... ... . 2, 01.01.2009, p. 143-145. Research output: Contribution to journal › Book/Film/Article review › Academic TY - JOUR. T1 - Review of: Boomkens, R., Topkitsch en slow science. Kritiek van de academische rede. AU - Doorman, M. N1 - BookTitle: Topkitsch en slow science. DANS is an institute of KNAW and NWO. Driven by data. Go to page top Go back to contents Go back to site navigation Topkitsch en slow science book. Read reviews from world's largest community for readers. W ... Review: Topkitsch in Slow Science: Kritiek van de ... ... . Read reviews from world's largest community for readers. Wat bedoelt u met 'topkitsch en slow science'? „Doordat universiteiten tegenwoordig bedrijfsmatig moeten werken, en studenten binnen moet halen, noemt iedereen zichzelf top dit en top dat ... Topkitsch en slow science. door Sjaak Evers · 19 september 2008. Positieve bespreking van het nieuwe boek van Rene Boomkens met deze fraaie titel, in de NRC van gister, met als ondertitel: een steekhoudende aanklacht tegen de bedrijfscultuur in het hoger onderwijs. dr. René Boomkens: Topkitsch en slow science Op donderdag 9 juni organiseert het GAN een bijeenkomst met prof. dr. René Boomkens over het wel en w...

INFORMATIE

AUTEUR
R. Boomkens
DIMENSIE
6,32 MB
BESTANDSNAAM
Topkitsch En Slow Science.pdf

OMSCHRIJVING

Nederland is een kenniseconomie en een informatiemaatschappij. Kennis en informatie zijn van groot belang voor economische voorspoed en maatschappelijk welzijn, wetenschap is een cruciale productiefactor. Dit heeft grote gevolgen voor de universiteiten, die meer en meer betrokken raken in een internationale concurrentieslag en steeds bedrijfsmatiger gaan functioneren. Niet al die gevolgen pakken even gunstig uit voor het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek zelf. De aloude onafhankelijkheid van het academisch onderzoek staat onder druk, de publieke, intellectuele rol en aanwezigheid van wetenschappers wordt bedreigd, sociale en vooral geesteswetenschappen raken in het gedrang, en onderwijs en onderzoek worden met een beroep op internationalisering in een knellend keurslijf gedrongen. In Topkitsch en slow science kritiseert cultuurfilosoof René Boomkens deze vooral voor de sociale en geesteswetenschappen funeste bedrijfsmatige disciplinering van wetenschap en wetenschappers en houdt hij een pleidooi voor de kritische rol van de wetenschapper, een taak die door de bedrijfsmatige universiteit wordt ondermijnd.

Wil je het boek lezen?Topkitsch En Slow Science in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. Boomkens. Lezen Topkitsch En Slow Science Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN