De tunnels

De tunnels - Greg Mitchell | Warmolth.org

...van de jaren is de tunnel verschillende keren gerenoveerd ... De Tunnels - Dave Eggers - Kinderboekenpraatjes ... . Na een ernstige brand in 1999, waarbij 39 mensen stierven, is de Mont Blanctunnels zelfs drie jaar gesloten geweest. De Zhongnanshan tunnel in Shaanxi is echter de langste tunnel ter wereld met twee 'buizen'. Heen- en weer verkeer is dus van elkaar afgezonderd in twee verschillende tunnels. Deze tunnel gaat onder de Zhongnanberg en deze berg torent maarliefst 1640 meter boven de tunnel uit op het hoogtepunt. Kenmerken. De Tunnel du Somport is een 8.602 meter lang ... De Tunnel | CAW ... . Kenmerken. De Tunnel du Somport is een 8.602 meter lange enkelbuizige tunnel op de grens van Frankrijk en Spanje.Aan Franse zijde loopt de N134 (administratief N1134) er doorheen, aan Spaanse zijde loopt de N-330 er doorheen. Het zuidelijke tunnelportaal in Spanje ligt op 1.180 meter hoogte, het noordelijk portaal in Frankrijk ligt op 1.116 meter. De tunnels hadden een standaard maat van negen meter breed en zeven meter hoog in een rechthoek. Het uithakken bracht 780.000 ton aan kalksteen aan de oppervlakte, oftewel 260.000 kubieke meter. Tunnel B aan de noordzijde welke nu geheel is verdwenen onder tonnen steenafval (vanaf ... Calais - Folkestone | Prijzen zijn inclusief auto en voor maximaal 9 personen | Directe toegang tot de snelweg...

INFORMATIE

AUTEUR
Greg Mitchell
DIMENSIE
11,77 MB
BESTANDSNAAM
De tunnels.pdf

OMSCHRIJVING

Het bloedstollende verhaal van de Berlijnse tunnelgravers en de films die JFK probeerde te verbiedenIn de zomer van 1962, een jaar nadat de Berlijnse Muur is gebouwd, riskeert een groep jonge West-Duitsers opsluiting, marteling door de Stasi en zelfs de dood, om hun vrienden en geliefden in Oost-Berlijn te bevrijden door tunnels te graven onder de Muur. De Amerikaanse tv-zenders NBC en CBS willen allebei de primeur om hiervan verslag te doen. Elk sponsort een tunnel om de ontsnappingen te kunnen filmen. Maar als met de Cubacrisis de Koude Oorlog zijn hoogtepunt bereikt, probeert president John F. Kennedy uit alle macht te voorkomen dat de documentaires worden uitgezonden, onder het motto: "A wall is better than a war'.Aan de hand van tal van nieuwe bronnen vertelt Mitchell met veel flair over de moed van individuele burgers, twee supermachten op ramkoers, en keiharde mediacensuur in het vrije Westen.

Wil je het boek lezen?De tunnels in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Greg Mitchell. Lezen De tunnels Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN