Opvoedingscanon

Opvoedingscanon - René F.W. Diekstra | Warmolth.org

...ng mee dat bij het gebruik van de social media buttons er wel gegevens kunnen worden opgeslagen bij het betreffende social mediabedrijf (zoals vooral: Facebook) ... PIP | Pedagogiek in praktijk ... . Opvoedingscanon (Paperback). Opvoeden gaat niet vanzelf, en opvoeden doe je niet alleen. Kinderen grootbrengen is een maatschappelijke opdracht, waarbij... Opvoedingscanon: informatie voor nieuwsgierige ouders. Welke kennis over opvoeden is voor iedere ouder nuttig? Het team van psycholoog René Diekstra, lector Jeugd en Opvoeding aan de Haagse Hogeschool, stelde in opdracht van de gemeente Den Haag de Opvoedingscanon samen.... Achteraf blijkt het bij de Haagse opvoedingscanon om een ander project te gaan dan zich een aantal jaren geleden liet aanzien. Het grote enthousiasme om al ... PIP | Pedagogiek in praktijk ... .... Achteraf blijkt het bij de Haagse opvoedingscanon om een ander project te gaan dan zich een aantal jaren geleden liet aanzien. Het grote enthousiasme om allerhande plaatselijke problemen op te lossen door het opvoedgedrag van ouders te beïnvloeden, dat je bij alle wethouders Jeugd in de grote steden aantreft, leidde bij de Haagse wethouder Sander Dekker tot dit initiatief. Liefde en leiding. Vier verschillende opvoedstijlen (Janneke Wubs) is een hoofdstuk uit de Opvoedingscanon van René Diekstra en Malou van Hintum (red.) Uitgeverij Bert Bakker, 2010. Adviseu...

INFORMATIE

AUTEUR
René F.W. Diekstra
DIMENSIE
12,44 MB
BESTANDSNAAM
Opvoedingscanon.pdf

OMSCHRIJVING

Opvoeden gaat niet vanzelf, en opvoeden doe je niet alleen. Kinderen grootbrengen is een maatschappelijke opdracht, waarbij ouders regisseur en eerstverantwoordelijke zijn, maar ook anderen hun steentje bijdragen. Familieleden, buurtbewoners, leerkrachten, sportcoaches _ allemaal vormen ze het kind tot de volwassene die het zal worden.Deze Opvoedcanon bevat 51 korte hoofdstukken met informatie over allerlei aspecten van de opvoeding en ontwikkeling van kinderen, geschreven door tientallen onderzoekers. Het is geen pasklare gebruiksaanwijzing, maar bevat wel honderd tips die opvoeders kunnen helpen.René Diekstra is professor of psychology aan de Roosevelt Academy in Middelburg en lector Jeugd en Opvoeding aan De Haagse Hogeschool.Malou van Hintum is wetenschapsjournalist en werkt onder meer voor de Volkskrant en Vrij Nederland.De Opvoedcanon is geschreven in opdracht van de gemeente Den Haag met medewerking van dr. Janneke Wubs, verbonden aan De Haagse Hogeschool, medewerkers van het Kenniscentrum Jeugd en Opvoeding van De Haagse Hogeschool, en een panel van deskundigen.

Wil je het boek lezen?Opvoedingscanon in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur René F.W. Diekstra. Lezen Opvoedingscanon Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN