Verjaagd door vuur en water

Verjaagd door vuur en water - Kees Slager | Warmolth.org

...or vuur en water. Kees Slager. Evacuatie- en vluchtelingenverhalen van Zeeuwen Er is geen provincie waar een zo groot deel van de bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog moet vluchten of evacueren als Zeeland ... Verjaagd door vuur en water, | 9789079875467 | Boek ... ... . Tienduizenden Zeeuwen worden als speelbal van de geschiedenis van hot naar haar gedreven. Kees Slager is een geweldige auteur. Download en lees het boek Verjaagd door vuur en water op onze website imperialviennaorchestra.co.uk. Helemaal vrij. U vindt Verjaagd door vuur en water in PDF, ePUB, MOBI. Verjaagd door vuur en water van Kees Slager kopen? Hier zie je waar het boek te koop is. Paperback, ISBN 9789079875467. Verjaagd d ... bol.com | Verjaagd door vuur en water | 9789079875467 ... ... .co.uk. Helemaal vrij. U vindt Verjaagd door vuur en water in PDF, ePUB, MOBI. Verjaagd door vuur en water van Kees Slager kopen? Hier zie je waar het boek te koop is. Paperback, ISBN 9789079875467. Verjaagd door vuur en water; €7,50 . ISBN 9789079875467 Uitgever Boer, Den / De Ruiter Druk vanaf 1e Verschenen 19-03-2013 Taal Nederlands Bladzijden 280 pp. Bindwijze Paperback Rubriek Geschiedenis. Verjaagd door vuur en water Kees Slager evacuatie- en vluchtelingenverhalen van Zeeuwen ... Verjaagd door vuur en water. Er is geen provincie waar een zo groot deel van de bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog moet vluchten of evacueren als Zeeland. Tienduizenden Zeeuwen worden als speelbal van de geschiedenis van hot naar haar gedreven. Soms omdat hun dorpen en eilanden onder water worden gezet, soms omdat ze halsoverkop moeten vluchten voor bombardementen en beschietingen. Verjaagd door vuur en water. Auteur:Kees Slager. Nederlands; 280 pagina's; Den Boer / De Ruiter; maart 2013; Samenvatting. Er...

INFORMATIE

AUTEUR
Kees Slager
DIMENSIE
3,99 MB
BESTANDSNAAM
Verjaagd door vuur en water.pdf

OMSCHRIJVING

Er is geen provincie waar een zo groot deel van de bevolkingtijdens de Tweede Wereldoorlog moet vluchten of evacueren als Zeeland. Tienduizenden Zeeuwen worden als speelbal van de geschiedenis van hot naar haar gedreven. Soms omdat hun dorpen en eilanden onder water worden gezet, soms omdat ze halsoverkop moeten vluchten voor bombardementen en beschietingen.In dit boek vertellen ruim honderdvijftig ooggetuigen over die bijna vergeten periode uit de Zeeuwse geschiedenis. In alle delen van Zeeland worden ze van huis en haard verdreven, alleen de bewoners van Noord-Beveland blijven buiten schot. Naast de verhalen die - vaak op het nippertje - zijn opgediept uit de geheugens der ooggetuigen, is ruim gebruik gemaakt van dagboeken en brieven die toen heet van de naald zijn geschreven.De oorlogservaringen van de vluchtelingen verschillen als dag en nacht van elkaar. De een heeft een rustig verblijf in een verre uithoek van het land die amper door de oorlog wordt beroerd, de ander beleeft de ellende van de Hongerwinter in een der Hollandse steden. Sommige vluchtelingen staan doodsangsten uit tijdens een dagenlang verblijf in een schuilkelder of een gat in de grond, terwijl daar boven de oorlog woedt.In dit boek wordt de oorlog niet beschreven vanuit militair perspectief, want dat is al zo vaak gedaan. Hier zijn het uitsluitend burgers die vertellen hoe zij de oorlog beleefden.

Wil je het boek lezen?Verjaagd door vuur en water in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kees Slager. Lezen Verjaagd door vuur en water Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN