Odyssee van het zelf

Odyssee van het zelf - Sudhakar Dikshit | Warmolth.org

...n reidansperken der in den morgenstond geboren Eos zich bevinden en de oorden van Helios´ opgang, (toen) deden wij, daar gekomen, het schip op het kustzand landen en gingen zelf van boord bij de branding der zee; daar verbeidden wij toen ... De Odyssee van Homerus | IsGeschiedenis ... ... Eigen mening over de Odyssee Ik ben zelf niet zo'n enorme liefhebber van klassieke boeken, dus het lezen van dit stuk van de Odyssee (al was het maar 54 pagina's…) was soms even doorbijten. Er lopen vrij veel verhaallijnen door elkaar en er zijn zoveel verschillende personages en goden dat ik soms het overzicht kwijt raakte. Daarop stegen zij uit het schip met stevige roeibanken aan land, doch hieven eerst Odysseus met het ... Betekenis Odyssee ... . Er lopen vrij veel verhaallijnen door elkaar en er zijn zoveel verschillende personages en goden dat ik soms het overzicht kwijt raakte. Daarop stegen zij uit het schip met stevige roeibanken aan land, doch hieven eerst Odysseus met het lijnwaad en den deken van blinkende stof uit het holle schip en legden hem, nog steeds in de boeien van den slaap gekluisterd, op het oeverzand neêr; daarop ontlaadden zij de goederen, welke de edele Phaeaciërs hem, bij zijn terugkeer naar huis, naar de beschikking der moedige Athene, hadden ......

INFORMATIE

AUTEUR
Sudhakar Dikshit
DIMENSIE
4,94 MB
BESTANDSNAAM
Odyssee van het zelf.pdf

OMSCHRIJVING

In 'Odyssee van het Zelf' probeert de auteur in zijn eigen woorden uit te leggen wat de wijzen uit alle culturen hebben gezegd, namelijk dat er in het absolute geen dualiteit bestaat of kan bestaan. Het universum dat wij ervaren, heeft dezelfde oorsprong als wij, die het ervaren. Het zelf is alles, overal en altijd, evenals alle andere dingen. De dood van zijn echtgenote en zoon confronteerde de auteur met het fundamentele probleem van het 'zijn', met het geheim van geboorte en dood en inspireerde hem tot het schijven van dit boek.Sudhakar S. Dikshit is geboren en getogen in India. Na zijn studie filosofie had hij vele beroepen waaronder leraar en journalist. Hij is de oprichter en directeur van de uitgeverij Chetana in Bombay, een uitgeverij van boeken over filosofie op hoog niveau.

Wil je het boek lezen?Odyssee van het zelf in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sudhakar Dikshit. Lezen Odyssee van het zelf Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN