Het leven van Agricola

Het leven van Agricola - Tacitus | Warmolth.org

... Romeinse keizers Vespasianus en Domitianus ... Het leven van Agricola - Tacitus | Geschiedeniswinkel ... . En schoonvader van de grote geschiedschrijver Cornelius Tacitus. In een van zijn vroegste teksten beschrijft Tacitus (ca. 56-117) het leven en werk van Agricola. Vol trots over diens prestaties. Gnaeus Julius Agricola (40-93), succesvol Romeins generaal en gouverneur, jarenlang vertrouweling van de Romeinse keizers Vespasianus en Domitianus. En schoonvader van de grote geschiedschrijver Cornelius Tacitus. In een van zijn vroegste teksten beschrij ... Het leven van Agricola - Tacitus | Geschiedeniswinkel ... . In een van zijn vroegste teksten beschrijft Tacitus (ca. 56-117) het leven en werk van Agricola. Vol trots over diens prestaties. Gnaeus Julius Agricola (40-93), succesvol Romeins generaal en gouverneur, jarenlang vertrouweling van de Romeinse keizers Vespasianus en Domitianus. En schoonvader van de grote geschiedschrijver Cornelius Tacitus. In een van zijn vroegste teksten beschrijft Tacitus (ca. 56-117) het leven en werk van Agricola. Vol trots over diens prestaties. 9789025304294 - Het leven van Agricola door Tacitus.. Hij was actief in Brittannië, waar hij Romes macht wistte consolideren en sterk uit te breiden. Zijn expeditiesvoerden hem tot in onbekende contreien als Ierland enSchotland. Gnaeus Julius Agricola (4.. Agricola over zijn vaderland. Het leven in het intellectueel achterblijvende Noorden viel Agricola zwaar en bij herhaling liet hij zich fel uit over de bewoners. Over de sfeer in Groningen, die hij met die van Italië contrasteert, schrijft hij in een brief uit 1482 het volgende: In een van zijn vroegste teksten beschrijft Tacitus (ca. 56-117) het leven en werk van Agricola. Vol trots over diens prestaties. En vooral: vol bitterheid over wat zijn schoonvader is aangedaan. Want Domitianus misgunde Agricola ten slotte de eer van zijn werk en haalde hem terug naar Rome...

INFORMATIE

AUTEUR
Tacitus
DIMENSIE
12,16 MB
BESTANDSNAAM
Het leven van Agricola.pdf

OMSCHRIJVING

Hij was actief in Brittannië, waar hij Romes macht wistte consolideren en sterk uit te breiden. Zijn expeditiesvoerden hem tot in onbekende contreien als Ierland enSchotland. Gnaeus Julius Agricola (40-93), succesvolRomeins generaal en gouverneur, jarenlang vertrouwelingvan de Romeinse keizers Vespasianus en Domitianus.En schoonvader van de grote geschiedschrijverCornelius Tacitus.In een van zijn vroegste teksten beschrijft Tacitus (ca.56-117) het leven en werk van Agricola. Vol trots overdiens prestaties. En vooral: vol bitterheid over wat zijnschoonvader is aangedaan. Want Domitianus misgundeAgricola ten slotte de eer van zijn werk en haalde hemterug naar Rome, waar hij geen rol van betekenis meerspeelde. Een onrecht dat Tacitus deels wil goedmakenmet zijn indringende biografie. Geschreven voor de eeuwigheid,maar tegelijk zijn meest persoonlijke boek.Het toont de diepste drijfveren van zijn schrijverschap.

Wil je het boek lezen?Het leven van Agricola in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tacitus. Lezen Het leven van Agricola Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN