De kleine gevangene

De kleine gevangene - Lise Kristensen | Warmolth.org

...itbreken van de oorlog 8 jaar oud)... De kleine gevangene is een hartverscheurend boek ... De kleine gevangene eBook door Lise Kristensen ... ... . Ik vind het moedig dat deze jonge vrouw haar verhaal heeft verteld. Het is verschrikkelijk wat er zeventien jaar lang met haar gebeurd is. Alles wordt beschreven, maar toch op een discrete manier. Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen. Lees „De kleine gevangene" door Lise Kristensen verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Java, 1942. De achtjarige Lise leidt een idyllisch leventje en de oorlog lijkt ver w ... De kleine gevangene by Jane Elliott - Goodreads ... . Java, 1942. De achtjarige Lise leidt een idyllisch leventje en de oorlog lijkt ver weg. Totdat het eiland plotseling wor... Geschreven bij De kleine gevangene. Wat een indrukwekkend en adembenemend boek. Ongelofelijk hoe snel Lise, de achtjarige dochter en het oudste kind van het gezin, zich krachtig en met een enorm verantwoordelijkheids gevoel staande houdt in de diverse Jappen kampen waar het gezin in beland. 183 aanbiedingen in juni -Bekijk alles met de kleine gevangene! Koop en Verkoop Boeken op Marktplaats. Romans, Thrillers, Studieboeken en meer kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Ga ervoor. Het begint op Marktplaats De kleine gevangene heeft me aan het denken gezet, over de geschiedenis én de actualiteit. Ik was denk ik een jaar of 13 toen ik me er van bewust werd dat de Tweede Wereldoorlog niet alleen in Europa heeft gewoed, maar ook op heel andere plekken op aarde. Op Java bijvoorbeeld. De kleine gevangene book. Read 239 reviews from the world's largest commun...

INFORMATIE

AUTEUR
Lise Kristensen
DIMENSIE
12,34 MB
BESTANDSNAAM
De kleine gevangene.pdf

OMSCHRIJVING

Java, 1942. De achtjarige Lise leidt een idyllisch leventje en de oorlog lijkt ver weg. Totdat het eiland plotseling wordt bezet door de Japanners. Binnen enkele maanden worden alle Europeanen- voornamelijk Nederlandse en Vlaamse moeders en kinderen die gescheiden worden van de vaders-gevangen gezet. Twee jaar lang zal Lise samen met haar moeder, haar jongere zusje Karin en haar babybroertje Lasse onder de meest erbarmelijke omstandigheden in een Jappenkamp verblijven, waar martelingen en doodslag aan de orde van de dag zijn.De jonge Lise bedenkt allerlei manieren om haar zieke en verzwakte moeder te beschermen en om Karin en Lasse voor uithongering en gruwelijke wreedheden te behoeden. Haar uithoudingsvermogen en haar wil om te overleven blijken sterker dan het sterkste prikkeldraad.

Wil je het boek lezen?De kleine gevangene in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lise Kristensen. Lezen De kleine gevangene Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN