Trein naar Pakistan

Trein naar Pakistan - Khushwant Singh | Warmolth.org

...). toelichting Een urgente en actuele roman over een hartverscheurende vluchtelingentragedie recensie citaat Deze zomer ga ik Trein naar Pakistan lezen ... Recensie van Guy Doms over Trein naar Pakistan | Hebban.nl ... . Trein naar Pakistan - Khushwant Singh. Trein naar Pakistan - Khushwant Singh. Dit boek is onder meer te bestellen bij ... Khushwant Singh (1915-2014), hij werd net geen eeuw oud. De Indiaanse auteur bracht zijn imposante debuutroman Trein naar Pakistan uit in 1956. Als een ooggetuige beleefde hij de Partition van 1947: het uiteenvallen van zijn geboorteland, waarbij het moslimdeel van India verderging als Pakist ... bol.com | Trein naar Pakistan | 9789048836130 | Khushwant ... ... . Als een ooggetuige beleefde hij de Partition van 1947: het uiteenvallen van zijn geboorteland, waarbij het moslimdeel van India verderging als Pakistan. Trein naar Pakistan | ISBN 9789048836130 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Trein naar Pakistan. In het dorpje Mano Majra leven moslims, sikhs en hindoes vredig naast elkaar, tot er er een trein vol vermoorde vluchtelingen in het dorp arriveert. De burgeroorlog rondom de stichting van India en Pakistan is begonnen. Trein naar Pakistan is het diepmenselijke en ontroerende verhaal van een eeuwenoude dorpsgemeenschap die binnen enkele dagen uit elkaar wordt gescheurd. Train to Pakistan is a historical novel by writer Khushwant Singh, published in 1956.It recounts the Partition of India in August 1947 through the perspective of Mano Majra, a fictional border village.. Instead of depicting the Partition in terms of only the political events surrounding it, Singh digs into a deep local focus, providing a human dimension which brings to the event a sense of ... Trein naar Pakistan is het diepmenselijke en ontroerende verhaal van een eeuwenoude dorpsgemeenschap die binnen enkele dage...

INFORMATIE

AUTEUR
Khushwant Singh
DIMENSIE
6,38 MB
BESTANDSNAAM
Trein naar Pakistan.pdf

OMSCHRIJVING

India, 1947. In het dorpje Mano Majra leven moslims, sikhs en hindoes vredig naast elkaar, tot er er een trein vol vermoorde vluchtelingen in het dorp arriveert. De burgeroorlog rondom de stichting van India en Pakistan is begonnen. Trein naar Pakistan is het diepmenselijke en ontroerende verhaal van een eeuwenoude dorpsgemeenschap die binnen enkele dagen uit elkaar wordt gescheurd. Met indrukwekkend weinig woorden toont Singh de lezer de complexiteit van opkomende polarisatie en geweld.In 2017 is het precies zeventig jaar geleden dat India en Pakistan van elkaar werden afgescheiden nadat de Britse kolonisatoren zich hadden teruggetrokken. Van de ene op de andere dag moesten moslims naar de ene kant, en hindoes naar de andere kant van de grens emigreren, met miljoenen slachtoffers aan beide kanten.Die pijnlijke en vaak vergeten geschiedenis wordt verteld in de roman Trein naar Pakistan van Khushwant Singh. Een fascinerend en hartverscheurend boek.

Wil je het boek lezen?Trein naar Pakistan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Khushwant Singh. Lezen Trein naar Pakistan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN