De zwarte schande

De zwarte schande - Dick van Galen Last | Warmolth.org

...n die niet thuishoorden in een 'beschaafde' Europese oorlog, als seksbeesten die zich aan blanke vrouwen vergrepen, als wilden die een gevaar vormden voor de zuiverheid van het ... Forum Eerste Wereldoorlog :: Bekijk onderwerp - De zwarte ... ... ... De zwarte schande | ISBN 9789045021232 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De zwarte schande laat zien hoe deze hetze werd opgezet en gestuurd door de Duitse autoriteiten. En hoe verging het de Afrikanen zelf? Dick van Galen Last beschrijft hun omgang met blanke officieren, Franse en Duitse burgers, en met elkaar, in de modder aan de Somme en in ... Afrikaanse soldaten tijdens WOI: de zwarte schande ... ... . En hoe verging het de Afrikanen zelf? Dick van Galen Last beschrijft hun omgang met blanke officieren, Franse en Duitse burgers, en met elkaar, in de modder aan de Somme en in de kroegen van het Rijnland. Koop De zwarte schande van Galen Last, Dick van met ISBN 9789045021232. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl De zwarte schande book. Read 2 reviews from the world's largest community for readers. Het is een weinig bekend gegeven dat Frankrijk in de Eerste Wereld... Het is een weinig bekend gegeven dat Frankrijk in de Eerste Wereldoorlog tienduizenden Afrikaanse mannen naar Europa heeft verscheept die moesten dienen in de geallieerde legers en later werden ingezet bij de bezetting van het Rijnland. Dit leidde toenter De zwarte schande direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. Bestel het boek: De zwarte schande voor slechts € 9.9 Categorie: Literatuur & thrillers, Non-Fictie, Essays Let op: de voorraad is beperkt Bekijk daarom snel De zwarte schande op Ramsj.nl De zwarte schande laat zien hoe deze hetze werd opgezet en gestuurd door de Duitse autoriteiten. En hoe verging het de Afrikanen zelf? Dick van Galen Last beschrijft hun omgang met blanke officieren, Franse en Duitse burgers, en met elkaar, in de modder aan de Somme en in de kroegen van het Rijnland. Theatermonoloog de 'Zwarte Schande' komt terug naar Ieper! Na het succes in 2014, kunnen scholen tussen 25 september en 6 oktober 2017 opnieuw intekenen op een arrangement in samenwerking met ons museum...

INFORMATIE

AUTEUR
Dick van Galen Last
DIMENSIE
3,46 MB
BESTANDSNAAM
De zwarte schande.pdf

OMSCHRIJVING

Het is een weinig bekend gegeven dat Frankrijk in de Eerste Wereldoorlog tienduizenden Afrikaanse mannen naar Europa heeft verscheept die moesten dienen in de geallieerde legers en later werden ingezet bij de bezetting van het Rijnland. Dit leidde toentertijd tot een fel en racistisch getint debat. Hoe kon Frankrijk `zwarte beestenloslaten op Duitsland? Door Afrikaanse soldaten in te zetten werd `het blanke ras verradenen werden `Duitse vrouwen aan brute verkrachters overgeleverd .De zwarte schande laat zien hoe deze hetze werd opgezet en gestuurd door de Duitse autoriteiten. En hoe verging het de Afrikanen zelf? Dick van Galen Last beschrijft hun omgang met blanke officieren, Franse en Duitse burgers, en met elkaar, in de modder aan de Somme en in de kroegen van het Rijnland.

Wil je het boek lezen?De zwarte schande in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dick van Galen Last. Lezen De zwarte schande Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN