Kind van de verzorgingsstaat

Kind van de verzorgingsstaat - Rob van Essen | Warmolth.org

... rol van betekenis in het ontstaan van de verzorgingsstaat speelden ook de verzuiling en ontzuiling ... Tzum | Recensie: Rob van Essen - Kind van de ... ... .Zorg vanuit kerkelijke instanties verdween door de ontzuiling vanaf de jaren 1950 steeds meer op de achtergrond en werd daarna door de overheid opgenomen. Kind van de verzorgingsstaat van romancier en bekroonde verhalenschrijver Rob van Essen (1963) is juist veel meer dan een verzameling dagboeknotities, dan een memoir. Het is eerder een genuanceerde terugkijk op een zeer bepalende tijd: de naoorlogse welhaast utopi ... Kind van de verzorgingsstaat - Rob van Essen - (ISBN ... ... . Het is eerder een genuanceerde terugkijk op een zeer bepalende tijd: de naoorlogse welhaast utopische verzorgingsstaat, die zijn hoogtepunt kende in de jaren zeventig en tachtig. Lees „Kind van de verzorgingsstaat opgroeien in een tijdloos paradijs" door Rob van Essen verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. 'Zoals een vis geen idee heeft wat water is, had ik geen idee van de verzorgingsstaat. Om wat al bestaat bij je geboorte... Kind van de verzorgingsstaat. Rob van Essen noteert persoonlijke herinneringen, beschouwingen en anekdotes over de decennia waarin hij opgroeide en beschrijft hoe de tijdgeest van invloed was op zijn levensloop. Opgroeien in de provincie, de wereldkampioenschappen voetbal, woningtypen als het rijtjeshuis en de galerijflat, melancholie en de onbetrouwbaarheid van het geheugen, het ontroerende ... 'Kind van de verzorgingsstaat, opgroeien in een tijdloos paradijs' door Rob van Essen - Onze prijs: €15,00 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis Het e-book Kind van de verzorgingsstaat, geschreven door Rob van Essen, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Bestel Kind van de verzorgingsstaat van Rob van Essen. Gratis verzend...

INFORMATIE

AUTEUR
Rob van Essen
DIMENSIE
5,34 MB
BESTANDSNAAM
Kind van de verzorgingsstaat.pdf

OMSCHRIJVING

‘Zoals een vis geen idee heeft wat water is, had ik geen idee van de verzorgingsstaat. Om wat al bestaat bij je geboorte hangt een zweem van eeuwigheid wanneer je opgroeit. De verzorgingsstaat, die aaneengesloten periode van vrede en welvaart (voor ons, dan toch) waarin wat we deden zonder al te veel consequenties was, omdat onder alle trapezes waaraan wij onze kunstjes uitvoerden een stevig vangnet hing.’Rob van Essen noteert persoonlijke herinneringen, beschouwingen en anekdotes over de decennia waarin hij opgroeide en beschrijft hoe de tijdgeest van invloed was op zijn levensloop. In een mengeling van autobiografische en beschouwende passages overstijgt Van Essen de persoonlijke anekdotiek en laat hij zijn licht schijnen over een tijd die eeuwig leek te duren, maar die nu definitief voorbij is.

Wil je het boek lezen?Kind van de verzorgingsstaat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rob van Essen. Lezen Kind van de verzorgingsstaat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN