Max Havelaar

Max Havelaar - Multatuli | Warmolth.org

...n gemeente in de Javaanse provincie Bantam ... literatuurgeschiedenis.nl | de negentiende eeuw ... . Directed by Fons Rademakers. With Peter Faber, Sacha Bulthuis, Adendu Soesilaningrat, Maruli Sitompul. An idealistic Dutch colonial officer posted to Indonesia in the nineteenth century is convinced that he can make the kinds of changes that will actually help the local people of whom he is in charge. 'De Max Havelaar' wordt wel beschouwd als het hoogtepunt van de Nederlandse literatuur. Multatuli's roman is een aanklacht tegen ... Multatuli - Max Havelaar | Educatie en School: Samenvattingen ... . Multatuli's roman is een aanklacht tegen de uitbuiting en onderdrukking van de bevolking van Nederlands-Indië. De ambtenaar Eduard Douwes Dekker ziet hoe de bevolking van Nederlands-Indië wordt uitgebuit en onderdrukt. Pagina 1 van de Max Havelaar-strip in Eppo. En zo verscheen op 14 mei 2020, in het Multatulijaar en op de dag af 160 jaar nadat de 'echte' Max Havelaar was verschenen, de eerste aflevering van onze Max Havelaar-strip in stripblad Eppo. Daar zullen tot in het najaar alle pagina's in verschijnen die samen het boek zullen gaan vormen. Max Havelaar: Max Havelaar wordt ook wel 'Sjaalman' genoemd door Batavus Droogstoppel. Hij is werkzaam als assistent-resident in Lebak, Indië. Hij is getrouwd met Tine en heeft een zoontje, Max, en een dochtertje. Havelaar is sociaal bewogen en wil iets doen tegen de slechte omstandigheden waarin de inlanders leven. Max Havelaar Kindcentrum. Voorstraat 30 2611 JR Delft . Onderwijs: 015-2134619. [email protected] Kinderopvang: 06-58022338. [email protected] Stichting Christelijk Onderwijs Delft Stichting Rijswijkse Kinderopvang....

INFORMATIE

AUTEUR
Multatuli
DIMENSIE
12,76 MB
BESTANDSNAAM
Max Havelaar.pdf

OMSCHRIJVING

Op 4 januari 1856 werd Eduard Douwes Dekker benoemd tot assistent-resident van Lebak. Precies drie maanden later volgde zijn ontslag. De kwestie-Lebak was geboren. In 1859 zou Douwes Dekker op een Brusselse zolderkamer, in nauwelijks een maand tijd, over deze affaire de roman Max Havelaar schrijven. Dit onder het pseudoniem Multatuli verschenen werk bleek een genadeloze afrekening te zijn met zijn superieuren, en schetste bovendien een weinig verheffend beeld van de Nederlandse bemoeienis met het rijk van Insulinde.De titelheld van Max Havelaar is een bevlogen man, een idealist die voortdurend in conflict komt met zijn omgeving. Als Indisch ambtenaar doet hij een aanval op het koloniale systeem, eenmaal terug in Nederland zoekt hij de confrontatie met de profiteurs van dat systeem, belichaamd in de koffiemakelaar Droogstoppel.Het decor is historie geworden, maar Havelaars strijd voor gerechtigheid is nog steeds actueel.Deze uitgave is gebaseerd op de historisch-kritische editie door Annemarie Kets uit 1992 en bevat een betrouwbare, wetenschappelijk verantwoorde tekst. De toelichtingen, waarin vele nieuwe inzichten zijn verwerkt, maken het werk toegankelijk voor de hedendaagse lezer.

Wil je het boek lezen?Max Havelaar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Multatuli. Lezen Max Havelaar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN