Wie is God?

Wie is God? - Diverse auteurs | Warmolth.org

...n kennen? Of is de mens gedoemd om altijd oneindig ver van God te blijven? God is geen religie ... WIE IS GOD? Ontdek het hier... ... . Wist je dat God niets te maken heeft met religie? Sterker: God en religie staan haaks op elkaar! Ontdek hier waarom. Wie is God wat betreft. God (christendom) - Wikipedia nl.wikipedia.org. God is het veronderstelde opperwezen binnen het christendom. De Bijbel en de Traditie verwijzen naar God in persoonlijke termen, als iemand die is, die spreekt, die ziet, hoort, handelt en liefheeft. Wie is God? Geen biografie over God Het zou behoorlijk arrogant zijn om een biografisch stuk ... Wie is God? - Willem de Vink ... . Wie is God? Geen biografie over God Het zou behoorlijk arrogant zijn om een biografisch stuk te schrijven over God. Een biografie is een levensbeschrijving, maar aan Zijn leven komt nooit een eind. God leeft voor eeuwig, dus feitelijk zou je dit levensverhaal nooit kunnen beginnen en afronden. Gods heilshandelen bepaalt primair ons denken over wie God is en dus ook ons spreken over Gods eigenschappen en wezen. Godskennis is omgangskennis. Terecht krijgt de lofprijzing daarbij alle aandacht. Bij uitstek in de liturgie geeft de Kerk aan God terug wat zij zelf van Hem ontvangen heeft en wie Hij voor haar bleek te zijn....

INFORMATIE

AUTEUR
Diverse auteurs
DIMENSIE
4,98 MB
BESTANDSNAAM
Wie is God?.pdf

OMSCHRIJVING

Een uitstekend middel om het gesprek over de vraag ‘Wie is God?’ op gang te brengen.Dominee Klaas Hendriks verwoordde in zijn boek wat velen al dachten: God bestaat niet, God gebeurt. Tegelijk zorgde hij daarmee voor veel verwarring en afkeuring. Reden genoeg om een boek uit te brengen over de vraag die mensen in, maar ook buiten de kerk al eeuwenlang stellen: ‘Wie is toch eigenlijk die God van de Bijbel?’Verschillende invalshoeken komen aan de orde: wat de Bijbel zelf zegt over God, de verschillende namen waarmee de Bijbel God beschrijft, de uiteenlopende godsbeelden in het wereldwijde christendom, de goddelijke Drie-eenheid, God in de poëzie, en natuurlijk de vraag of God gebeurt of bestaat.Aan dit boek werkten mee: Ad van Nieuwpoort, Willemien Roobol, Lourens Minnema, Rick Benjamins, Willem van der Meiden en Rien van den Berg.

Wil je het boek lezen?Wie is God? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Diverse auteurs. Lezen Wie is God? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN