Wisselende contacten

Wisselende contacten - Karen Walthuis | Warmolth.org

...tact geen vertrouwen en al helemaal geen toegang tot de bronnen van de cliënt ... Wisselende contacten - De ontmaskering van de ... ... . Wisselende contacten, de ontmaskering van de coachingsrelatie. is een prikkelend en inzichtgevend boek voor iedereen die zich met coaching bezighoudt. Verplichte literatuur op verschillende coachopleidingen. Eerste druk mei 2008. Vierde druk kun je bestellen bij managementboek. ISBN: 9789055945856 Scriptum Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Behalve voor het ... Wisselende contacten - K. Walthuis - 9789055945856 | Bruna.nl ... .nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten. Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als 'wisselend', met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken. 'Wisselende contacten', met als subtitel 'de ontmaskering van de coachingsrelatie', is een boek dat geschreven is voor coaches. Nu ben ik dat niet, tenminste ik oefen het vak niet als dusdanig uit. Op het gebied van coaching ka...

INFORMATIE

AUTEUR
Karen Walthuis
DIMENSIE
4,97 MB
BESTANDSNAAM
Wisselende contacten.pdf

OMSCHRIJVING

Wat maakt het werk als coach zo boeiend? Het antwoord hierop is onomwonden: de wisselende contacten! Het bijzondere contact tussen coach en cliënt is niet alleen een bron van plezier, maar ook een boeiend onderwerp voor nadere bestudering. Wat speelt er zich tussen deze twee mensen nu precies af? Hoe kan het dat de coach soms de meest confronterende dingen zegt of doet en de cliënt zich toch geaccepteerd of zelfs geliefd voelt? Waarom gaat het soms mis in het contact? Wat is de betekenis van de relatie voor de effectiviteit van de coaching? Aan de hand van een model van zes coachhoudingen geeft Karen Walthuis inzicht in de coachingsrelatie. De houdingen van onderzoeker, onderwijzer, aanvoerder, praatpaal, boeddhist en uitdager komen tot leven door beschrijvingen, praktijkvoorbeelden en reflectievragen. Voor de coachingsrelatie belangrijke thema's als macht, verantwoordelijkheid, empathie, overdracht en autonomie worden met luchtige diepgang benaderd. De schrijfster confronteert en relativeert met liefde en humor. De lezer wordt uitgedaagd over zichzelf na te denken en een blik in zijn eigen lachspiegel te werpen. Een coach is immers ook maar een mens met zo zijn aannames, drijfveren en behoeften die - stiekem of openlijk - meespelen in de coachingsrelatie. Hoe beter de coach deze van zichzelf kent, hoe vrijer hij de cliënt tegemoet kan treden. Een prikkelend en inzichtgevend boek voor coaches, maar ook voor maatschappelijk werkers, therapeuten, mentoren, mediators, supervisoren, trainers, docenten en coachende managers, kortom voor iedereen die een ander begeleidt bij diens persoonlijke ontwikkeling.

Wil je het boek lezen?Wisselende contacten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Karen Walthuis. Lezen Wisselende contacten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN