Geschiedenis van Engeland

Geschiedenis van Engeland - D. van der Horst | Warmolth.org

...egroet. Schotland, de geschiedenis vanaf de prehistorie tot nu ... ENGELAND Geschiedenis | Landenweb.nl ... . 55 v.Chr.- 43 n.Chr. In 55 voor Christus valt Julius Caesar als eerste Romeinse veldheer in Engeland binnen, waarschijnlijk meer om de Romeinse senaat te imponeren dan om werkelijk het land te veroveren. De bondscoach van het Nederlands elftal Louis van Gaal is op 16 juli 2014 begonnen aan zijn eerste dag als trainer bij de bekende Engelse voetbalclub Manchester United. Manchester United werd opgericht in 1878 en is de meest succ ... Geschiedenis van Engeland - Wikipedia ... . Manchester United werd opgericht in 1878 en is de meest succesvolle Engelse voetbalclub uit de geschiedenis. Engeland kent een lange voetbalgeschiedenis, het was ook de grondlegger van de moderne voetballerij. Geschiedenis van Engeland book. Read 2 reviews from the world's largest community for readers. De zoon van Mary, James VI van Schotland (de laatste Stuart-koning), volgde in 1603 zijn nicht Elizabeth I op en werd James I van Engeland. Machtsbelust als hij was probeerde hij zijn zoon Charles te koppelen aan de katholieke Henriëtte Marie van Frankrijk. Frankrijk kent een lange geschiedenis.Op dit artikel lees je een uitgebreide versie van de Franse geschiedenis. Het land ontstond in de 9e eeuw, nadat het Frankische Rijk uiteenviel. Frankrijk was tot 1791 een koninkrijk, waarbij de Lodewijk XIV en Lodewijk XVI de belangrijkste koningen waren. Tijdens de regeerperiode van Lodewijk XVI brak de Franse Revolutie uit, waarna de monarchie werd ... T raditioneel vindt elk jaar rond Kerst en Oud en Nieuw het belangrijkste internationale dartstoernooi plaats: de PDC World Championships. Op Historiek een korte geschiedenis van darts. De Engelse koning Hendrik VIII was een van de eerste darters. Maar ook de Pilgrim Fathers gooiden een pijltje terwijl ze onderweg waren naar de Verenigde Staten. Game of York: Kastelen, musea en straatvoorstellingen. Als je de tv serie 'Game of Thrones' leuk vindt, past York helemaal in je straatje. Musea, torens en kastelen liggen verspreid in en rondom de stad die de geschiedenis vertellen van 'the house of Lancaster' (rode roos) en 'the house of York' (witte roos) en hoe deze vochten om de troon van Engeland in hun 'Wars of the Roses'....

INFORMATIE

AUTEUR
D. van der Horst
DIMENSIE
10,30 MB
BESTANDSNAAM
Geschiedenis van Engeland.pdf

OMSCHRIJVING

In tien heldere, informatieve hoofdstukken schetst de auteur de geschiedenis van dit land, dat zoveel waarde hecht aan zijn traditie en historie. Voor de meeste Engelsen staat vast dat ze anders zijn dan de bewoners van het Europese vasteland, omdat ze op hun eiland, 'die edelsteen gevat in de zilveren zee', een heel andere historische ontwikkeling hebben doorgemaakt. De krantekop 'Mist boven het Kanaal, continent geïsoleerd' wordt vaak aangehaald als illustratief voor deze houding. Van der Horst relativeert dit en toont aan dat het Kanaal al in de premoderne tijd juist een ideale verbindingsweg vormde.Geschiedenis van Engeland is een handzaam, toegankelijk overzicht van de politieke en sociaal-culturele ontwikkelingen, vanaf de prehostorischeCheddar Man tot Tony Blair, van Bloody Mary tot de Beatles, van de Boerenoorlog tot de Golfoorlog. Korte karakterschetsen worden gewijd aan hoofdrolspelers in de politieke historie: vorste als Hendrik VIII, stadhouder-koning Willem III en George III en moderne politieke leiders als Winston, Margret Thatcher en John Major.Van der Horst vermijdt het gevaar de Engelse geschiedenis en typische Engelse verschijnselen als de vroeg parlementaire traditie, die het continent tot voorbeeld zou dienen, in isolement te beschrijven. Hij belicht Engeland als een natie die zich, alleen al door de eeuwenlange vervlechting met Frankrijk en de nauwe banden met de Lage Landen, steeds tussen verbondenheid en distantie tegenover het Europese continent beweegt.

Wil je het boek lezen?Geschiedenis van Engeland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur D. van der Horst. Lezen Geschiedenis van Engeland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN