Dagen zonder honger

Dagen zonder honger - Delphine de Vigan | Warmolth.org

...zaken ervan, die begraven liggen in haar kindertijd ... Dagen zonder honger - Delphine de Vigan - JKleest ... . 2. Afvallen zonder honger. Door maaltijden te eten die rijk zijn aan eiwitten, zorg je ervoor dat je langdurig een vol gevoel blijft houden. Eiwitten verteren langzamer dan koolhydraten. Dit betekent dat je maag langer vol blijft zitten en minder snel het signaal geeft dat je honger hebt. Dagen zonder honger Anorexia door een literaire bril [Recensie] Een 'anorexiaboek' lezen houdt altijd een risico in. Zowel in de jeugdliteratuur als in de volwassenen ... Dagen zonder honger | De Volkskrant ... . Zowel in de jeugdliteratuur als in de volwassenenliteratuur (met vooral vrouwelijke lezers) is het een populair thema: De Hongerheldin van Amélie Nothomb, Ann van Hemmerechts, De eenzaamheid van de priemgetallen van Paolo Giordano… Dagen zonder honger vertelt het verhaal van haar ziekenhuisopname, maar vooral van haar ontmoeting met dokter Brunel, de enige die haar lijden begrijpt en weet te behandelen. In de drie maanden die volgen krijgt Laura meer inzicht in zichzelf, in de ziekte, en in de oorzaken ervan, die begraven liggen in haar kindertijd. Dagen zonder honger | ISBN 9789044532906 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Honger is het biologische signaal van het lichaam dat er behoefte aan eten is. Het wordt veroorzaakt door de daling van het glycogeen-gehalte in de lever tot onder een bepaald niveau. Een mens kan in principe tot vijftig dagen zonder voedsel, maar geen drie dagen zonder drinken (zie ook: dorst).Ook te veel eten na een periode van honger kan leiden tot de dood. Dagen zonder honger vertelt het verhaal van haar ziekenhuisopname, maar vooral van haar ontmoeting met dokter Brunel, de enige die haar lijden begrijpt en weet te behandelen. In de drie maanden die volgen krijgt Laura meer inzicht in zichzelf, in de ziekte, en in de oorzaken ervan, die begraven liggen in haar kindertijd. Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Dagen zonder honger, geschreven door Delphine de Vigan. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over vwo, verslag, recensie, delphinedevigan, dagenzonderhonger, boekverslag, boekrecensie & boek. Krijg er honger van Beginnen met intermittent fasting - vasten is leuker dan het lijkt ... Een hele dag vasten mag dan gezond zijn, ... Ik besluit het een beetje per dag en luister naar mijn lichaam. Ik ken mensen die het elke dag 16/8 doen zonder problemen. Je goed voelen is belangrijker dan je aan je schema houden, dus blijf flexibel. Een suikerverslaving zorgt ervoor dat je de hele dag aan eten denkt. Dus tijd om ermee te stoppen. Bouw je suiker inname af en geef jezelf één simpele regel: Ik eet géén geraffineerde ... ik binnen een paar uur razende honger krijg. Eet ik in de ochtend niks, dan kan ik zonder honger...

INFORMATIE

AUTEUR
Delphine de Vigan
DIMENSIE
4,35 MB
BESTANDSNAAM
Dagen zonder honger.pdf

OMSCHRIJVING

Laura is negentien jaar en heeft anorexia. In de laatste fase van de ziekte wordt ze opgenomen in het ziekenhuis. Dagen zonder honger vertelt hetverhaal van haar ziekenhuisopname, maar vooral van haar ontmoeting met dokter Brunel, de enige die haar lijden begrijpt en weet te behandelen. In de drie maanden die volgen krijgt Laura meer inzicht in zichzelf, in de ziekte, en in de oorzaken ervan, die begraven liggen in haar kindertijd. Beetje bij beetje leert ze de zelfvernietiging te weerstaan en krijgt ze haar lijf en haar leven terug.

Wil je het boek lezen?Dagen zonder honger in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Delphine de Vigan. Lezen Dagen zonder honger Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN