Zedeloosheid van Den Haag en andere onthullingen over Nederland in de negentiende eeuw

Zedeloosheid van Den Haag en andere onthullingen over Nederland in de negentiende eeuw - J.G. Kikkert | Warmolth.org

...(1994) Nederlands. Het verhaal van een taal ... De zedeloosheid van Den Haag en andere onthullingen over ... ... . De tekening is te zien op de tentoonstelling 'Rumoer in de Stad', die vrijdag open gaat in het Gemeentemuseum Den Haag. Zo kon het leven zijn in de stad aan het einde van de 19e eeuw. Den Haag ( uitspraak (info / uitleg)), of 's-Gravenhage ( uitspraak (info / uitleg)), is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland en met 537.833 inwoners (1 januari 2019, bron: CBS) de op twee na grootste gemeente van Nederland, na Amsterdam en Rotterdam.Sinds 1 januari 2015 vormt Den Haag samen ... De zedeloosheid van Den Haag en andere onthullingen over ... ... .Sinds 1 januari 2015 vormt Den Haag samen met 22 andere gemeenten de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, met gezamenlijk 2,3 miljoen inwoners. En ook een derde element van de natie, de volkscultuur, kon aan bod komen in de literatuur: in de negentiende eeuw ontstond de streekroman, waar veel aandacht werd gegeven aan de gebruiken en de taal van verschillende streken van de natie (zoals de streekromans van Cremer). Advertentie van de hypnotismepraktijk van Van Eeden en Van Renterghem, in: Het nieuws van den dag, 15 augustus 1887 (Koninklijke Bibliotheek, Den Haag) Zij publiceerden verscheidene artikelen over de hypnotische geneeswijze in onder andere De Nieuwe Gids. Maar niet alleen artsen toonden interesse voor hypnose. De homoseksuele subcultuur is duidelijk aanwezig in Nederland, voornamelijk in augustus. Tijdens het hoogtepunt van de Amsterdam Gaypride, de grachtenparade op 1 augustus, zal iedereen zich weer vergapen aan voornamelijk schaars geklede en uitbundig dansende mannen. De Nederlandse gayscene gaat echter al een stuk langer mee en kwam in 1730 bij toeval aan het licht. 3004: Verantwoording gegevens: Algemeen: P.D. 't Hart, Leven in Utrecht 1850-1914 Groei naar een moderne stad (Hilversum 2005) 49 M. Bossenbroek en J. H. Kompagnie, Het mysterie van de verdwenen bordelen.Prostitutie in Nederland in de negentiende eeuw (Amsterdam 1998) 139-170.. P. Koenders, Tussen Christelijk reveil en seksuele revolutie.Bestrijding van de zedeloosheid met de nadruk op ......

INFORMATIE

AUTEUR
J.G. Kikkert
DIMENSIE
12,64 MB
BESTANDSNAAM
Zedeloosheid van Den Haag en andere onthullingen over Nederland in de negentiende eeuw.pdf

OMSCHRIJVING

Stapvoets voorwaarts noemde professor I.J. Brugmans zijn in 1970 verschenen boek over de sociale geschiedenis van Nederland in denegentiende eeuw. Met deze titeliswel zo ongeveer aangegeven hoe ons land zich in die periodeontwikkelde. Niet alles kan in een boektitel worden ondergebracht, ook niet het feit dat er binnen hetraam van de vorige eeuwnog heel wat ups en downs zijn voorgekomen, en evenmin dat men in deeerste helft van die eeuw toch welvaker stapvoets dan voorwaarts ging.

Wil je het boek lezen?Zedeloosheid van Den Haag en andere onthullingen over Nederland in de negentiende eeuw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.G. Kikkert. Lezen Zedeloosheid van Den Haag en andere onthullingen over Nederland in de negentiende eeuw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN