Het nieuwe Rijksmuseum

Het nieuwe Rijksmuseum - none | Warmolth.org

...umentaal verslag dat past bij de grandeur van Nederlands beroemdste museum: het is groots, heeft een lange geschiedenis, verbergt schoonheid, verdriet en rijkdom, oogt zakelijk en nauwkeurig ... Het Nieuwe Rijksmuseum - De film - vpro cinema - VPRO ... . De veelvuldig bekroonde documentaireserie Het Nieuwe Rijksmuseum, eerder uitgezonden door de NTR, krijgt een prachtige finale met Het Nieuwe Rijksmuseum: De Film. Regisseur Oeke Hoogendijk heeft vierhonderd uur gedraaid materiaal samengebald tot één enerverende film. Zij filmde tien jaar lang achter de gesloten deuren van het Rijksmuseum, tijdens de verbouwing die in 2008 voltooid had moeten ... Vanwege het Rembrandt-jaar keek filmmaakster Oeke Hoogend ... Het Nieuwe Rijksmuseum - De Film (2014) - MovieMeter.nl ... . Zij filmde tien jaar lang achter de gesloten deuren van het Rijksmuseum, tijdens de verbouwing die in 2008 voltooid had moeten ... Vanwege het Rembrandt-jaar keek filmmaakster Oeke Hoogendijk (Het nieuwe Rijksmuseum, 2014) vier jaar lang rond in de wereld van de oude meesters. Goed getimed: de verbeten strijd om Marten & Oopjen en de ontdekking van twee vermoedelijke schilderijen van Rembrandt door ontdekker Jan Six zorgden voor genoeg spektakel. Het nieuwe Rijksmuseum laat zien dat kunst en geschiedenis onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, stelt Wieteke van Zeil. Een moedige strategie en dus: vier sterren. Wieteke van Zeil 5 april 2013, 9:48 Twee Britse journalisten kijken donderdag rond bij het hemelbed in de William en Mary-zaal van het nieuwe Rijksmuseum. Directed by Oeke Hoogendijk. With Taco Dibbits, Wim Pijbes. A documentary about the fascinating and complicated process of the rebuilding of Holland's most famous museum, The Rijksmuseum. The film shows the people behind the scenes during the years of demolition, restoration, and political and financial debate. We witness their efforts, joys and struggles with one goal in common: the love of art. Nieuwe Rijksmuseum, (Het). Optimistisch wordt in 2003 begonnen aan de renovatie van het Rijksmuseum in Amsterdam. In 2008 zou de belangrijkste... Het Rijksmuseum is nooit geworden zoals Pierre Cuypers het in gedachten had. Sinds de opening in 1885 is de buitenkant vrijwel ongewijzigd gebleven, maar dat geldt niet voor het interieur. Zodra het gebouw werd opgeleverd en museumdirecteuren het voor het zeggen kregen, werd de witkwast ...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
7,68 MB
BESTANDSNAAM
Het nieuwe Rijksmuseum.pdf

OMSCHRIJVING

Het Rijksmuseum is nooit geworden zoals Pierre Cuypers het in gedachten had. Sinds de opening in 1885 is de buitenkant vrijwel ongewijzigd gebleven, maar dat geldt niet voor het interieur. Zodra het gebouw werd opgeleverd en museumdirecteuren het voor het zeggen kregen, werd de witkwast ter hand genomen. Het interieur is gaandeweg verstikt geraakt, waarbij vooral door het dichtbouwen van de beide binnenhoven lucht en licht uit het museum zijn geperst. Onder leiding van architecten Cruz y Ortiz is het originele interieur van het Rijksmuseum gerehabiliteerd. Er is veel aandacht besteed aan Cuypers architectuur en de binnendecoraties, die nu weer een geheel vormen. Maar ook de zeventig herontdekte doeken van Georg Sturm werden gerestaureerd en krijgen nieuwe aandacht. Daglicht valt weer naar binnen en herstelt de oorspronkelijke helderheid. Het resultaat is dat een bezoek aan het Rijksmuseum nog nooit zo'n complete ervaring is geweest. Deze uitgave laat het Rijksmuseum voor en na de verbouwing zien. Het masterplan van de architect en de rehabilitatie komen ruimschoots aan bod. Het boek geeft een visueel en kleurrijk overzicht, met veel foto's en beeldmateriaal van het werk van Pierre Cuypers en Georg Sturm.Het Rijksmuseum is nooit geworden zoals Pierre Cuypers het in gedachten had. Sinds de opening in 1885 is de buitenkant vrijwel ongewijzigd gebleven, maar dat geldt niet voor het interieur. Zodra het gebouw werd opgeleverd en museumdirecteuren het voor het zeggen kregen, werd de witkwast ter hand genomen. Het interieur is gaandeweg verstikt geraakt, waarbij vooral door het dichtbouwen van de beide binnenhoven lucht en licht uit het museum zijn geperst. Onder leiding van architecten Cruz y Ortiz is het originele interieur van het Rijksmuseum gerehabiliteerd. Er is veel aandacht besteed aan Cuypers architectuur en de binnendecoraties, die nu weer een geheel vormen. Maar ook de zeventig herontdekte doeken van Georg Sturm werden gerestaureerd en krijgen nieuwe aandacht. Daglicht valt weer naar binnen en herstelt de oorspronkelijke helderheid. Het resultaat is dat een bezoek aan het Rijksmuseum nog nooit zo'n complete ervaring is geweest. Deze uitgave laat het Rijksmuseum voor en na de verbouwing zien. Het masterplan van de architect en de rehabilitatie komen ruimschoots aan bod. Het boek geeft een visueel en kleurrijk overzicht, met veel foto's en beeldmateriaal van het werk van Pierre Cuypers en Georg Sturm.

Wil je het boek lezen?Het nieuwe Rijksmuseum in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Het nieuwe Rijksmuseum Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN