Peter van Uhm: Ik koos het wapen

Peter van Uhm: Ik koos het wapen - Sander Koenen | Warmolth.org

...he explains how his career is one shaped by a love of peace, not a desire for bloodshed -- and why we need armies if we want peace ... Peter van Uhm: Why I chose a gun | TED Talk ... . Peter van Uhm (1955) wordt als voormalig Commandant der Strijdkrachten wereldwijd geroemd om zijn leiderschapskwaliteiten. In het boek Ik koos het wapen deelt hij naast zijn persoonlijke verhaal ook de lessen in leiderschap die hij opdeed in zijn leven. Ik koos het wapen Op 17 april 2008 werd Peter van Uhm geïnstalleerd als Commandant der Strijdkrachten. De volgende dag, zijn eerste werkdag als hoogste militair van Nederland, sneuvelde zijn zoon Dennis bij een aanslag in Afghanist ... bol.com | Peter van Uhm: Ik koos het wapen (ebook), Sander ... ... . De volgende dag, zijn eerste werkdag als hoogste militair van Nederland, sneuvelde zijn zoon Dennis bij een aanslag in Afghanistan. ik koos het wapen Peter en Inge zagen Dennis voor het laatst op de Generaal Koot-kazerne in Garderen bij het afscheid van de Bravo-compagnie van het 45e Pantserinfanteriebataljon. Waar andere ouders zicht-baar worstelden met het idee dat hun kind naar een missiegebied vertrok, leek het voor de Van Uhms een formaliteit. In al die ja- In 'Ik koos het wapen' vertelt Peter van Uhm openhartig en op inspirerende wijze zijn levensverhaal. Op 17 april 2008 werd hij geïnstalleerd als commandant der strijdkrachten. De volgende dag, zijn eerste werkdag als hoogste militair van Nederland, sneuvelde zijn zoon Dennis bij een aanslag in Afghanistan. Zo begint Ik koos het wapen. Peter van Uhm vertelt op openhartige en Op 17 april 2008 werd Peter van Uhm geïnstalleerd als commandant der strijdkrachten. De volgende dag, zijn eerste werkdag als hoogste militair van Nederland, sneuvelde zijn zoon Dennis bij een aanslag in Afghanistan. Ondanks de bizarre omstandigheden bleef Van Uhm op zijn post om de krijgsmacht te leiden. Zo begint Ik koos het wapen. Peter van Uhm vertelt op openhartige en inspirerende wijze zijn levensverhaal over de strijd die hij leverde op de oefenvelden, op vredesmissie in Libanon en Bosnië en over zijn persoonlijke strijd na het verlies van zijn zoon. Eén van de meest indrukwekkende toespraken die ik de afgelopen jaren heb gehoord, is de toespraak die Peter van Uhm gaf na de 2 minuten stilte bij de Dodenherdenking in 2013. Zijn toespraak gaat over het denken in 'wij' in plaats van...

INFORMATIE

AUTEUR
Sander Koenen
DIMENSIE
11,90 MB
BESTANDSNAAM
Peter van Uhm: Ik koos het wapen.pdf

OMSCHRIJVING

Op 17 april 2008 werd Peter van Uhm geïnstalleerd als Commandant der Strijdkrachten. De volgende dag, zijn eerste werkdag als hoogste militair van Nederland, sneuvelde zijn zoon Dennis bij een aanslag in Afghanistan. Ondanks de bizarre omstandigheden bleef Van Uhm op zijn post om de krijgsmacht te leiden.In Ik koos het wapen vertelt Peter van Uhm op openhartige en inspirerende wijze zijn levensverhaal aan Sander Koenenover de strijd die hij leverde op de oefenvelden, op vredesmissie in Libanon en Bosnië en over zijn persoonlijke strijd na het verlies van zijn zoon. Na een carrière van bijna veertig jaar bij de krijgsmacht staan twee overtuigingen nog altijd rotsvast overeind: dat iedereen kan en moet bijdragen aan een betere wereld. En dat het wapen, mits goed gebruikt, ook vrede kan brengen.

Wil je het boek lezen?Peter van Uhm: Ik koos het wapen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sander Koenen. Lezen Peter van Uhm: Ik koos het wapen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN