Omdat je het waard bent

Omdat je het waard bent - Marja Pruis | Warmolth.org

... bent Ik schreef deze blog in 2010 toen ik naast mijn werk als Pilates instructeur in mijn thuisstudio nog een paar dagen werkte als docente op een ROC ... L'Oréal Paris - Omdat je het waard bent | PureWomanhood ... . Een collega vroeg me of het stuk nog online te vinden was. Het is een wondermiddel gebleken. Wat L'Oréal niet heeft kunnen bewerken, ervaar ik nu: 'Hij geeft mij weer levenskracht, schenkt mij een nieuwe jeugd, maakt mij sterk als een arend.' Psalm 103 vers 5. Ik wens je dit wondermiddel van harte toe, omdat je het waard bent!! Joyce van Pampus Er aan vast blijven houden vanuit vertrouwen en niet steeds je ... Je mag weer gaan voelen dat je het waard bent! - Zijzelf.nl ... . Ik wens je dit wondermiddel van harte toe, omdat je het waard bent!! Joyce van Pampus Er aan vast blijven houden vanuit vertrouwen en niet steeds je dromen weer loslaten omdat je denkt dat je het niet waard bent. Omdat je denkt dat het niet mogelijk is. Jouw verlangen spreekt tot jou omdat dat juist de reden is waarom je hier bent. Je hoeft niet aan bepaalde voorwaarden te voldoen voordat jouw wensen waarheid mogen worden. Toen ik het begin van dit filmpje zag snapte ik dat helemaal. In de loop der tijden (circa 2005) is de boodschap veranderd in 'omdat JIJ het waard bent' en eind 2009 in 'omdat WIJ het waard zijn'. Mijn stemmetje is dus van tien jaar geleden. En oorspronkelijk meer feministisch dan anticalvinistisch bedoeld. Omdat je het waard bent! Legendarische slogan van een wereldberoemd merk. En spot on, want veel vrouwen hebben niet zo'n geweldige eigenwaarde en zijn vooral goed in het onderwaarderen van zichzelf. Een oprecht compliment wordt direct in twijfel getrokken of afgezwakt: ... Omdat je het waard bent! Toch is het wel zo. Laat ik maar bij mezelf blijven en het gewoon over mezelf hebben. Ik ben thuisblijfmoeder en dat doet niet veel goeds voor mijn uiterlijk. Vaak trek ik wat makkelijks en iets dat ook vies mag worden aan. Denk aan knoeiende en spugende kinderen. Toch ben ook ik het waard om er mooi en vrouwelijk uit ... In deze aflevering presenteert Pruis h...

INFORMATIE

AUTEUR
Marja Pruis
DIMENSIE
7,84 MB
BESTANDSNAAM
Omdat je het waard bent.pdf

OMSCHRIJVING

Op scherpe en humoristische wijze gaat Marja Pruis in Omdat je het waard bent op zoek naar een ik dat niet geliked hoeft te worden. Zo geeft zij antwoord op de vraag of de mens misschien meer van zichzelf is gaan houden. Pruis werd voor haar essaybundel Kus me, straf me genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, en won de Jan Hanlo Essayprijs.'Wat wij houden voor een deugd,' schreef La Rochefoucauld (1613-1680), 'is vaak niets anders dan een combinatie van gebeurtenissen en belangen die moedwillig of door het toeval bij elkaar worden gebracht.' De denker ontmaskerde met zijn Maximen de zeventiende-eeuwse moraal als een verkapt machtsmiddel.De schijnmoraal die hij voor zijn tijd wist bloot te leggen, lijkt in onze tijd weer boven te komen drijven in de gevierde successen, zelffelicitaties en opzichtige liefdadigheid op sociale media. 'We wimpelen lof af om nogmaals geprezen te worden,' zou La Rochefoucauld zeggen. En zo vieren we de hele dag ons eigen ik.

Wil je het boek lezen?Omdat je het waard bent in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marja Pruis. Lezen Omdat je het waard bent Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN