De grote zaal

De grote zaal - Jacoba van Velde | Warmolth.org

...multifunctionele theaterzaal in het Compagnietheater heeft monumentale houten zuilen, een inschuifbare tribune en kan daglicht toelaten wanneer gewenst ... Grote Zaal - TivoliVredenburg ... . Je zou het niet zeggen, maar Compagnietheater kent een oorsprong als kerk en in de Grote Zaal werden oorspronkelijk de missen van de Lutherse kerk gehouden. Grote Zaal. De Grote Zaal is bij uitstek geschikt voor theatervoorstellingen, symposia, jaarvergaderingen en optredens. Laat je verrassen door de uitgebreide en unieke mogelijkheden die het theater biedt. Uiteraard ondersteunen wij je ook graag op het gebied van licht, ... Boekverslag Nederlands De grote zaal door Jacoba van Velde ... ... . Laat je verrassen door de uitgebreide en unieke mogelijkheden die het theater biedt. Uiteraard ondersteunen wij je ook graag op het gebied van licht, geluid en theatertechniek. Capaciteit: 660 zitplaatsen Dat de grote zaal overeind blijft is geen vanzelfsprekendheid. In 1971 wilde de gemeente deze zaal wel slopen, voor nieuwbouw. Maar omdat het toen te veel geld kostte om een nieuwe zaal te bouwen ... De Grote Zaal. Capaciteit van 140 / 150 personen. R. Luxe Nachtclub. Met de uitstraling van een luxe nachtclub is deze zaal perfect voor feestjes met DJ of Band. R. Professionele verlichting. De Grote Zaal beschikt over een modern en professioneel verlichtingssysteem. R. Dansvloer. De grote zaal beschikt over 650 stoelen, waarvan 461 stoelen zich op de begane grond bevinden en 189 stoelen op het balkon. Er is een orkestbak aanwezig en alle mogelijke technische middelen om programma's en evenementen op professionele wijze te ondersteunen....

INFORMATIE

AUTEUR
Jacoba van Velde
DIMENSIE
5,19 MB
BESTANDSNAAM
De grote zaal.pdf

OMSCHRIJVING

De oude Geertruide van der Veen wordt op een dag wakker in een bed op een ziekenzaal. Maar hoe is ze daar beland? Wanneer herinneringen aan een beroerte langzaam boven komen, vermoedt zij dat ze naar een verpleegtehuis is gebracht. Ze is net zo arm, oud en eenzaam als de mensen die ze daar om zich heen ziet: haar dochter Helena woont in Parijs en kan haar maar weinig bezoeken. Terwijl Geertruide terugkijkt op hun leven en zich angstig afvraagt wat er komen gaat, vertelt Helena háár verhaal. Net voordat Geertruide sterft, beseft ze dat ze haar dochters drang naar zelfstandigheid meer waardeert dan ze Helena ooit heeft getoond.De grote zaal verscheen in 1953 en werd een ongekend succes: er werden meer dan 75 000 exemplaren van verkocht. Bovendien werd de roman in veertien landen vertaald, waaronder de VS, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Polen en Japan. De roman, die handelt over de eenzaamheid die de ouderdom met zich mee kan brengen, is een ware en nog steeds actuele aanklacht tegen de vaak mensonwaardige toestanden in bejaarden- en verpleegtehuizen.

Wil je het boek lezen?De grote zaal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacoba van Velde. Lezen De grote zaal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN