Sara, het meisje dat op transport ging

Sara, het meisje dat op transport ging - Lody van de Kamp | Warmolth.org

...en Mirjam besluiten vlak na de kristalnacht, dat het beter is om hun dochters naar Engeland te sturen ... Sara, het meisje dat op transport ging - Bibliotheek.nl ... . Zo gaan ze, onder de hoede van Truus Wijsmuller op transport. Maar na een paar uur moet Mirjam achterblijven en moet Sara de reis zonder haar zusje hervatten. In Engeland wordt Sara opgevangen door haar oom en tante. Op uitnodiging van Museum Sjoel Elburg komt de bekende rabbijn Lody van de Kamp op donderdag 30 maart 2017 een lezing houden over de kindertransporten van 1939. Dit naar aanleiding van zijn boek 'Sara, het meisje dat op transport ging'. De lezing vindt plaats ... bol.com | Sara, het meisje dat op transport ging (ebook ... ... . Dit naar aanleiding van zijn boek 'Sara, het meisje dat op transport ging'. De lezing vindt plaats in gebouw Rehoboth, Bloemstraat 18 te E Sara, het meisje dat op transport ging. De jonge Joodse Sara wordt met haar zusje op transport gezet. Hun moeder blijft achter. Halverwege de reis... Het is 1938. Sara heeft een prima leventje in het Duitse Kleve. Dit verandert als op een gegeven moment kinderen van school verdwijnen en de nazi's op straat verschijnen. Het maakt Sara onzeker, hetgeen nog versterkt wordt door de dag waarop ze zelf haar ouderlijk huis moet verlaten, samen met haar zus. Ze wordt op transport naar Engeland gezet. Het verhaal vertelt door ogen van de Joodse Sara. Een 14 jarig meisje die samen met haar zusje totaal onverwacht op een kindertransport vanuit Kleve naar Engeland wordt gezet. Het mooie van dit verhaal vind ik dat je de oorlog door haar ogen meemaakt. Ze merkt veel op, maar de volwassenen om haar... Lees „Sara, het meisje dat op transport ging" door Lody van de Kamp verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. De jonge Joodse Sara wordt met haar zusje op transport gezet. Hun moeder blijft achter. Halverwege de reis verdwijnt haa... Sara, het meisje dat op transport ging van Lody van de Kamp voor €10.00 - 'Sara, het meisje dat op transport ging' van Lody van de Kamp is een ontroerende roman over een vergeten stukje geschiedenis: de Kindertransporten van 1938 en 1939. De jonge Joodse Sara wordt op transport gezet naar Engeland. Haar wacht... 'Sara, het meisje dat op transport ging' van Lody van de Kamp is een ontroerende roman over een vergeten stukje geschiedenis: de Kindertransporten van 1938 en 1939. De jonge Joodse Sara wordt op transport gezet naar Engeland. Haar wacht de vrijheid....

INFORMATIE

AUTEUR
Lody van de Kamp
DIMENSIE
10,71 MB
BESTANDSNAAM
Sara, het meisje dat op transport ging.pdf

OMSCHRIJVING

De jonge Joodse Sara wordt met haar zusje op transport gezet. Hun moeder blijft achter. Halverwege de reis verdwijnt haar zusje. Nu moet Sara alleen verder, helemaal naar Engeland. Haar wacht de vrijheid. Maar hoe vrij ben je als je zonder je moeder en zusje bent? En bij vreemde mensen woont? Ze voelt zich in de steek gelaten, ontworteld, ook al zijn haar pleegouders nog zo lief voor haar. Heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop wacht ze al die lange oorlogsjaren af of zij haar familie ooit zal terugzien. Een ontroerend verhaal over een vergeten stukje geschiedenis: de Kindertransporten van 1939. Rabbijn Lody B. van de Kamp (1948) studeerde voor rabbijn aan talmoedscholen in Zwitserland en Engeland. Van de Kamp publiceert regelmatig in landelijke en lokale dag- en weekbladen. Ook geeft hij spreekbeurten over Israël en het Jodendom.

Wil je het boek lezen?Sara, het meisje dat op transport ging in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lody van de Kamp. Lezen Sara, het meisje dat op transport ging Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN