De schrijfbibliotheek - Schrijven is schrappen

De schrijfbibliotheek - Schrijven is schrappen - Hans Hogenkamp | Warmolth.org

.... Bekijk exemplaren. Paperback. Schrijven voor theater - 13 ... Schrijven is schrappen | De Slegte ... ... Bekijk exemplaren. Paperback. Zo word je een geweldige... Bekijk exemplaren. Schrijven is schrappen is een bekend schrijfdogma, maar hoe werkt dit in de praktijk? En hoe ver strekt deze regel zich uit? Heel ver, betoogt schrijver en schrijfdocent Hans Hogenkamp: niet alleen op het gebied van woorden, zinnen en alinea's, maar ook op het gebied van scènes, tijd, personages, verhaallijnen, locaties en thema's. Schrijven is schrappen in de praktijk. Hoe pas je deze ke ... Boeken bestellen | Schrijven Online ... . Schrijven is schrappen in de praktijk. Hoe pas je deze kennis in de praktijk toe? Schrijf je tekst zoals je wilt. Schrap 30%. Schrap nog eens 30%. De percentages zijn geen vast gegeven, maar kunnen je houvast bieden. Hoe vaker je oefent met tot de kern komen, hoe makkelijker het gaat. Blijft het lastig? Laat dan eens iemand anders naar je tekst ... Schrijven is schrappen is een bekend schrijfdogma, maar hoe werkt dit in de praktijk? En hoe ver strekt deze regel zich uit? Heel ver, betoogt schrijver en schrijfdocent Hans Hogenkamp: niet alleen op het gebied van woorden, zinnen en alinea's, maar ook op het gebied van scènes, tijd, personages, verhaallijnen, locaties en thema's. Schrijven is schrappen is een bekend schrijfdogma, maar hoe werkt dit in de praktijk? En hoe ver strekt deze regel zich uit? Heel ver, betoogt schrijver en schrijfdocent Hans Hogenkamp: niet alleen op het gebied van woorden, zinnen en alinea's, maar ook U vindt dat zinnetje vast een vijftal keren op deze website: schrijven is schrappen. Geen regeltje dat door Wim uitgevonden is, hoor. George Orwell gebruikte het al in zijn Five rules for effective writing.. Orwell had uiteraard gelijk: bijna elke tekst of zin kan korter en gebalder. Hans Hogenkamp Schrijven is schrappen. Gedrukt boek . Tips voor het schrijven van een doelgerichte tekst. Genre Non-Fictie ... Nederlands Serie De schrijfbibliotheek Ook beschikbaar als E-book Meer informatie Uitgever Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam Verschenen 2014 ISBN 9789045705958 Kenmerken 109 pagina's, 20 cm Aantekening Met ... Schrijven is schrappen? De kritische cursus-deelnemer had natuurlijk gelijk. Zijn tekstje werd bijna 30 procent langer door mijn advies. Maar de vraag is of die toegenomen lengte hier een probleem is. Door de bekende term 'schrijven is schrappen', ben je misschien geneigd te denken dat een kortere tekst altijd aantrekkelijk is dan een lange ......

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Hogenkamp
DIMENSIE
6,46 MB
BESTANDSNAAM
De schrijfbibliotheek - Schrijven is schrappen.pdf

OMSCHRIJVING

Schrijven is schrappen is een bekend schrijfdogma, maar hoe werkt dit in de praktijk? En hoe ver strekt deze regel zich uit?Heel ver, betoogt schrijver en schrijfdocent Hans Hogenkamp: niet alleen op het gebied van woorden, zinnen en alinea's, maar ook op het gebied van scènes, tijd, personages, verhaallijnen, locaties en thema's. Door te suggereren, te doseren en je vertelmiddelen zo functioneel mogelijk in te zetten, kunnen schrijvers de zeggingskracht van hun verhalen en romans sterk vergroten.In Schrijven is schrappen geeft Hans Hogenkamp tal van inzichten, ideeën en tips die de effectiviteit en zeggingskracht van fictieschrijvers zullen verhogen. Schrappen: de snelste en makkelijkste manier om je verhaal te verbeteren.

Wil je het boek lezen?De schrijfbibliotheek - Schrijven is schrappen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Hogenkamp. Lezen De schrijfbibliotheek - Schrijven is schrappen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN