Donuteconomie

Donuteconomie - Kate Raworth | Warmolth.org

...Johan Rockstrom, Kate Raworth and Gail Whiteman of the World Business Council for Sustainable Development ... De Donuteconomie in zeven stappen - DuurzaamBedrijfsleven.nl ... . Evolving doughnut ideas. My research is focused on exploring what planetary and social boundaries imply for rethinking the concept of economic development. De meest effectieve vorm van protest is iets nieuws voorstellen. Met Doughnut Economics schuift de Britse econome Kate Raworth een omkering van het economische denken naar voor, een omkering waarbij de natuur niet langer de blinde vlek van het systeem is, maar er samen met de mens het hart van vormt. De economie is als een donut. De Britse econome Kate Raworth is in Nederland en trekt volle zalen met h ... De economie is als een donut | Economie | AD.nl ... . De economie is als een donut. De Britse econome Kate Raworth is in Nederland en trekt volle zalen met haar donut-theorie. De wereld moet de focus op geld en groei laten varen, vindt ze. Kate Raworth (1970) is een Engelse econome werkzaam voor de Universiteit van Oxford, waar ze economie studeerde.Ze is bekend van haar werk over de Donut, waar ze een economisch model mee verstaat dat balanceert tussen essentiële menselijke behoeften en planetaire grenzen.Voordat ze aan de slag ging voor het Environmental Change Institute van de Universiteit van Oxford, werkte ze als ... De donuteconomie van Kate Raworth De Britse econoom Kate Raworth beschrijft in haar boek 'Donuteconomie' een economisch model waarin de ecologische grenzen van de aarde worden gerespecteerd. Zij gebruikt een donut om de balans tussen sociale voorspoed van mensen (de binnenste ring) en het tegengaan van aantasting van het klimaat (de buitenste ring) weer te geven. Donuteconomie 10 21-11-17 08:36. 11 en zekerheden. Ondertussen is de ongelijkheid in de wereld enorm toegeno-men: in 2015 bezat de 1 procent rijkste mensen meer dan de overige 99 pro-cent bij elkaar. 11 Bij deze extreme verschillen tussen mensen komt nog eens de verdere ach- Donuteconomie debuteerde in oktober in de media en figureerde aanvankelijk alleen in besprekingen van het boek van Kate Raworth. Een paar weken geleden had NRC Handelsblad het al over het verdonutten van de economie en deze week figureerde het woord donuteconomie zelf voor het eerst in een bericht dat níét over Raworth zelf ging. Hoe de donuteconomie de aarde gaat redden. Er is een radicale omslag nodig in het economisch denken, vindt Kate Raworth, die wel de Keynes van de 21ste eeuw wordt genoemd. Als we vasthouden aan groei helpen we de planeet om zeep. Maartje Laterveer 9 december 2017, 2:00 Beeld Sophia den Breems Met haar afgelopen jaar verschenen boek Donuteconomie, in zeven stappen naar een economie voor de 21e eeuw wist de Britse Oxford-econoom Kate Raworth aardig wat opschudding te veroorzaken. Ons huidige economi...

INFORMATIE

AUTEUR
Kate Raworth
DIMENSIE
7,86 MB
BESTANDSNAAM
Donuteconomie.pdf

OMSCHRIJVING

De economische wetenschap ligt in duigen. De financiële crisis werd niet voorspeld, laat staan voorkomen. Achterhaalde economische theorieën hebben een wereld mogelijk gemaakt waarin nog steeds extreme armoede heerst, terwijl de allerrijksten elk jaar rijker worden. Economisch handelen tast de natuur zo sterk aan dat onze toekomst gevaar loopt.In Donuteconomie laat econoom Kate Raworth zien hoe het mainstream economische denken ons op een dwaalweg heeft gezet. Ze tekent de routekaart die ons kan leiden naar het punt waarop in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet. Dit alles resulteert in een alternatief en innovatief economisch model voor de 21e eeuw.

Wil je het boek lezen?Donuteconomie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kate Raworth. Lezen Donuteconomie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN