Psychologie in begrijpelijke taal

Psychologie in begrijpelijke taal - Chantal Caes | Warmolth.org

...begrijpelijke taal voor vakgenoten en niet-psychologen) wordt beoordeeld ... Corona in begrijpelijke taal | Stichting Lezen en Schrijven ... . Vaardigheid in het opstellen van eenvoudige designs wordt ook beoordeeld als onderdeel van de schrijfopdrachten. Projectmanagement in begrijpelijke taal. Projectmanagement in begrijpelijke taal is een boek van Rijk Hofman. ISBN 9789491387012 Hoe kom ik van een idee... Geslaagde communicatie vereist duidelijk taalgebruik. Iedereen heeft recht op begrijpelijke taal. Daarom brengt de Taalunie naast correct ook helder Nederlands onder de ... Bezoekregeling gehandicaptenzorg in begrijpelijke taal ... ... . Daarom brengt de Taalunie naast correct ook helder Nederlands onder de aandacht van overheden en organisaties. Begrijpelijke overheid De Taalunie heeft als taak om verantwoord taalgebruik te stimuleren bij alle Nederlandstalige overheden. Het maatwerkboek Psychologie werd samengesteld door Styn Grieten voor de Universiteit Hasselt. Het boek bevat geselecteerde hoofdstukken uit Psychologie, een inleiding, 7e editie van Philip G. Zimbardo, en van Gedrag in organisaties, 12e editie, van Stephen P. Robbins. Voorbeelden hiervan zijn Klinkende Taal en Texamen. Ook zijn er cursussen over schrijven in begrijpelijke taal. Die kosten geld, maar dit geld verdien je heel snel terug. Zoek een B1-tekstschrijver. Natuurlijk kun je een tekstschrijver inhuren om je teksten eenvoudiger te maken. Vraag om een voorbeeld van een tekst in begrijpelijke taal. Klare taal helpt daarbij. Inmiddels trekt ook de politiek aan de B1-bel: uitspraken moeten makkelijk leesbaar zijn. De Rechtspraak besteedt al jaren in verschillende vormen aandacht aan begrijpelijke taal, in de uitspraak en in de rechtszaal. Wie begrijpelijke taal wil schrijven moet jip-en-janneketaal gebruiken, wordt vaak gezegd. Maar wat voor taal is dat? Letterlijk genomen is jip-en-janneketaal de taal die gebezigd wordt in de kinderverhalen over Jip en Janneke, geschreven door Annie M.G. Schmidt. Psychologie Scheikunde Sociale Wetenschappen Taalwetenschap Techniek Wiskunde TOEPASSEN Filteren & zoeken begrijpelijke taal. Thema: Over taal gesproken. Nederlandse Overheid, vrijgegeven in het publieke domein. ... Terwijl de roep om begrijpelijke taal nog steeds klinkt, ... Het interpreteren van een IQ-score of testuitslag U of wellicht uw kind heeft onlangs een intelligentietest gedaan. De uitslag van zo'n test komt vaak in de vorm van een aantal testscores en een testrapport. Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, kan alle informatie over het coronavirus best veel en complex zijn. Voor deze mensen is er de animatie in begrijpelijke taal. Zodat ook zij ... Duidelijke klare taal. De akte die je bij DoeHetZelfNotaris maakt kan je ook zelf begrijpen als je die doorleest, ze zijn in duidelijke taal geschreven.De akte is opgesteld in begrijpelijk Nederlands. Dat ...

INFORMATIE

AUTEUR
Chantal Caes
DIMENSIE
10,29 MB
BESTANDSNAAM
Psychologie in begrijpelijke taal.pdf

OMSCHRIJVING

Van iemand die veel mensenkennis heeft, kun je wel zeggen dat hij psychologisch inzicht heeft, maar dat maakt hem nog geen psycholoog. De psychologie is een wetenschap, die het gedrag van mensen bestudeert. Kennis van die wetenschap kan dan wel weer je inzicht in het gedrag van mensen vergroten. En als je weet wat mensen beweegt en welke mechanismen daarbij een rol spelen, kun je ook het gedrag van mensen voorspellen, beïnvloeden en veranderen. Dit boek is voor iedereen die meer wil weten over de psychologie als wetenschap. Het geeft in vogelvlucht een overzicht van de belangrijkste richtingen en ontwikkelingen binnen het vakgebied. Begrippen zoals 'operante conditionering', 'subliminale waarneming' en 'cognities' worden in eenvoudige taal en met veel voorbeelden toegelicht. Dit boek is geschikt voor gebruik in het onderwijs door een heldere indeling en veel links naar meer informatie. Maar het is ook geschikt voor gebruik in de luie stoel. Auteur Chantal Caes (1959) studeerde klinische psychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarna was zij verbonden aan de Universiteit Maastricht als universitair docent en wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van angststoornissen. Later werkte ze als docent psychologie bij de verpleegkunde-opleiding van het academisch ziekenhuis Maastricht. Sinds 2002 werkt zij als tekstschrijver, webredacteur en wetenschapsjournalist. Zij is ook co-auteur van educatieve boeken en multimediamateriaal voor het HBO-onderwijs.

Wil je het boek lezen?Psychologie in begrijpelijke taal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Chantal Caes. Lezen Psychologie in begrijpelijke taal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN