Doen wat werkt

Doen wat werkt - Coert Visser | Warmolth.org

... om verandering in (werk)situaties succesvol tot stand te brengen ... PDF Samen lerend doen wat werkt - Nederlands Jeugdinstituut ... . Kernpunt daarbij is dat de methode zich richt op het onderkennen van problemen, het verhelderen van doelen, het uitvinden van wat werkt om dichter bij die doelen te ... doen wat werkt'. Deze visie bestaat uit twee onderdelen: • Samen leren en ontwikkelen: er is een doorgaande beweging nodig om problemen steeds beter te kunnen voorkomen en aanpakken. • Doen wat werkt: de beschikbare kennis over wat werkt bij be ... Doen Wat Werkt voor P&O: P&O advies dat werkt voor uw ... ... . • Doen wat werkt: de beschikbare kennis over wat werkt bij beleid, inkoop, preventie, begeleiding en behandeling moet gebruikt worden bij de aanpak. Doen wat werkt is een zorgprogramma voor jongeren van 12-18 jaar met ernstige gedragsproblemen en hun gezinnen. De behandeling start met een korte gesloten plaatsing. Daarna vindt behandeling thuis in het gezin plaats doormiddel van functionele familie therapie (FFT) of multi systeem therapie (MST) of multi dimensie familie therapie (MDFT). Self staat voor 'Doen wat werkt' Ambulante zorg is zorg die niet in een instelling wordt verleend. Self is van mening dat problemen dienen te worden aangepakt daar waar ze ontstaan. Daarom biedt het team van zorgspecialisten individuele ondersteuning in jouw thuissituatie, op het werk of op school. Doen wat Werkt is pas op de plaats maken om dergelijke vragen te kunnen beantwoorden. En dat is voor veel mensen nog niet eenvoudig. Even pas op de plaats maken kost je met de PowerScan niet meer dan één uurtje. Zestig minuten om alles in je leven op een rijtje te zetten en richting te geven. Dat noemen we 'doen wat werkt'. Dat is een werkwijze om tot succesvolle verandering te komen in het leven van de persoon die hulp nodig heeft. Hierbij is het uitgangspunt niet het probleem, maar wordt gekozen om direct aan het werk te gaan met de oplossing. In Doen wat werkt wordt uitgelegd wat oplossingsgericht werken voor u als manager, coach, adviseur of docent kan betekenen. De praktische uitwerkingen en herkenbare voorbeelden helpen u om oplossingsgericht werken zelf toe te passen in...

INFORMATIE

AUTEUR
Coert Visser
DIMENSIE
9,22 MB
BESTANDSNAAM
Doen wat werkt.pdf

OMSCHRIJVING

Doen wat werkt gaat over oplossingsgericht werken, een doelgerichte en respectvolle aanpak om veranderingen te bewerkstelligen. Het is een stimulerende manier om verandering in (werk)situaties succesvol tot stand te brengen. Kernpunt daarbij is dat de methode zich richt op het onderkennen van problemen, het verhelderen van doelen, het uitvinden van wat werkt om dichter bij die doelen te komen en ten slotte: het doen wat werkt. Er wordt niet gezocht naar wie of wat problemen heeft veroorzaakt. In plaats daarvan helpt de oplossingsgerichte aanpak om wat eerder heeft gewerkt, opnieuw te benutten.Oplossingsgericht werken biedt perspectief, versterkt optimisme en leidt tot energie en zelfredzaamheid. De methode is praktisch en stimuleert betrokkenheid en samenwerking waardoor resultaten vaak duurzaam zijn. Oplossingsgericht werken kent drie belangrijke psychologische voordelen: de nadruk op het positieve biedt mensen perspectief, de aandacht voor wat er al is geeft mensen het vertrouwen dat succes bereikbaar is en het zetten van kleine stapjes geeft ze een gevoel van invloed en controle.In Doen wat werkt wordt uitgelegd wat oplossingsgericht werken voor u als manager, coach, adviseur of docent kan betekenen. De praktische uitwerkingen en herkenbare voorbeelden helpen u om oplossingsgericht werken zelf toe te passen in uw organisatie of coachings- of adviespraktijk.Doen wat werkt is de winnaar van de GIDS Prijs 2006. Het beste managementboek voor HR.

Wil je het boek lezen?Doen wat werkt in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Coert Visser. Lezen Doen wat werkt Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN