Acute geneeskunde

Acute geneeskunde - L. Thijs | Warmolth.org

...e dat zich richt op de opvang en stabilisatie, diagnostiek en adequate aanvang van behandeling van patiënten met een acute presentatie van een inwendige ziekte en op de coördinatie en logistiek van deze zorg aan meerdere patiënten gelijktijdig ... Pocketversie Acute Geneeskunde - Compendium Geneeskunde ... . De acute geneeskunde is een differentiatie van de Interne Geneeskunde en omvat alle aspecten van de opvang, stabilisatie en eerste behandeling van acute geneeskundige problematiek. Het doel is om op snelle en efficiënte wijze gegevens te verkrijgen over de ernst van de ziekte/aandoening van de patiënt en daarbij de noodzaak van al of niet onmiddellijke behandeling om de toestand van de ... Pocketversie Acute Geneeskunde ... Leerboek acute geneeskunde | mijn-bsl ... . Het doel is om op snelle en efficiënte wijze gegevens te verkrijgen over de ernst van de ziekte/aandoening van de patiënt en daarbij de noodzaak van al of niet onmiddellijke behandeling om de toestand van de ... Pocketversie Acute Geneeskunde Met trots presenteren wij de pocket Acute Geneeskunde - Alles wat je moet weten voor jouw eerste dienst. Deze pocket is het resultaat van een intensieve samenwerking met Anique Baten, internist en promovenda aan de Radboudum 'Richtlijnen voor de diagnostiek en behandeling van aandoeningen op het gebied van de interne geneeskunde'. Direct zoeken in het Acute Boekje Toon overzicht Het specialisme acute interne geneeskunde is onderdeel van de interne geneeskunde en richt zich op de opvang en behandeling van patiënten met een acuut levensbedreigende ziekte. In het UMC Utrecht zijn de internist-acuut geneeskundigen continu op de spoedeisende hulp en medium care interne geneeskunde aanwezig. Internisten-acute geneeskunde gaan een centrale rol spelen bij de implementatie van echografie in de dagelijkse praktijk omdat acute geneeskunde bij uitstek een vakgebied is waarin de bedside echografie een belangrijk diagnostisch hulpmiddel is. Niet alle internisten-acute geneeskunde zijn daar in getraind. De acute interne ge...

INFORMATIE

AUTEUR
L. Thijs
DIMENSIE
3,99 MB
BESTANDSNAAM
Acute geneeskunde.pdf

OMSCHRIJVING

Een adequate opvang en behandeling van acuut zieke of gewonde patiënten, dat is de grote uitdaging waarvoor elke praktiserende arts zich gesteld ziet. Tijd voor raadpleging van literatuur of overleg met collega's is er niet. Daarom doet dit werk een groot beroep op de parate basiskennis en het handelend vermogen van de arts. Acute geneeskunde geeft een overzicht van directe spoedeisende problemen die zich in de praktijk voordoen. De aard en de ernst van deze problemen is zeer gevarieerd. Er is een keuze gemaakt voor klinische beelden die levensbedreigend of 'orgaanbedreigend' zijn. Het accent ligt op de herkenning van ernstige situaties en de eerste maatregelen die genomen moeten worden, beginnend op de plaats van het ongeval of bij de eerste tekenen van een meer of minder ernstige ziekte. Acute geneeskunde is in de eerste plaats een leerboek, gericht op het kennisniveau van de basisarts, maar het is ook een naslagwerk voor specialisten in opleiding, huisartsen en anderen die in aanraking komen met acute medische situaties. De indeling van het boek is gebaseerd op de belangrijkste symptomen waarmee de patiënt zich presenteert en de meest voorkomende situaties waarin de patiënt wordt aangetroffen. Een belangrijk nieuw onderdeel is een groot hoofdstuk over casuïstiek.De auteurs zijn allen werkzaam of werkzaam geweest in de acute geneeskundige zorgverlening, als internist-intensivist, als chirurg-traumatoloog of als urgentiearts met specialistische achtergrond vanuit een ander specialisme.

Wil je het boek lezen?Acute geneeskunde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur L. Thijs. Lezen Acute geneeskunde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN