Het parfum

Het parfum - Patrick Süskind | Warmolth.org

... te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies ... Het parfum van Patrick Süskind | Boek en recensies | Hebban.nl ... . Als je niet alle cookies wilt toestaan, ... Het tweede deel gaat over Grenouille's kluizenaarsbestaan en zijn terugkomst in de bewoonde wereld. In dit deel maakt Grenouille de grootste ontwikkeling door: van kleinzerig mannetje tot een man die weet wat hij doet (ook al is dit niet correct). In deel 3 pleegt hij de moorden en komt tot het perfecte parfum. Het parfum. Achter een walmende viskraam in Parijs wordt op 17 juli 1738 Jean-Baptiste Grenouille g ... Perfume: The Story of a Murderer - Wikipedia ... . In deel 3 pleegt hij de moorden en komt tot het perfecte parfum. Het parfum. Achter een walmende viskraam in Parijs wordt op 17 juli 1738 Jean-Baptiste Grenouille geboren. De voedsters die het ventje aan de borst krijgen houden het niet lang met hem uit: hij is te gulzig en je ruikt hem niet. De geur, de onmiskenbare geur van zuigelingen, ontbreekt. Hij moet van de duivel bezeten zijn. Jean-Baptiste overleeft de mazelen, dysenterie, waterpokken en cholera. Welk lidwoord (de of het): "de parfum" of "het parfum", wij helpen je graag. Betekenis van parfum: Lekker luchtje uit een flesje.. Het boek werd geschreven in 1985 door de Duitse schrijver Patrick Süskind, afkomstig uit München. Sindsdien werd het boek vertaald in 49 talen en is het ook verfilmd. De film 'perfume: a story of a murderer' was een groot succes en won ook een aantal prijzen. Het Parfum werd als inspiratie... Das Parfum slaat op het perfecte parfum dat Grenouille wil maken om zijn ontbrekende lichaamsgeur te vervangen. Hij is constant met parfums en geuren bezig. Zijn hele belevingswereld bestaat uit geur...

INFORMATIE

AUTEUR
Patrick Süskind
DIMENSIE
6,42 MB
BESTANDSNAAM
Het parfum.pdf

OMSCHRIJVING

Achter een walmende viskraam in Parijs wordt op 17 juli 1738 Jean-Baptiste Grenouille geboren. De voedsters die het ventje aan de borst krijgen houden het niet lang met hem uit: hij is te gulzig en je ruikt hem niet. De geur, de onmiskenbare geur van zuigelingen, ontbreekt. Hij moet van de duivel bezeten zijn. Jean-Baptiste overleeft de mazelen, dysenterie, waterpokken en cholera. Hij heeft geen behoefte aan moederliefde of de aandacht van een vader. We volgen hem op gepaste afstand op zijn tocht door de donkerste stegen van Parijs, en zijn er getuige van hoe hij de parfumeur Baldini om zijn vinger windt. Gaandeweg krijgen we een vermoeden van wat er met Grenouille aan de hand kan zijn... In september 2006 verscheen de langverwachte verfilming van Het parfum met in de hoofdrollen onder anderen Ben Whishaw, Rachel Hurd-Wood, Alan Rickman en Dustin Hoffman.

Wil je het boek lezen?Het parfum in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Patrick Süskind. Lezen Het parfum Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN