Bloed is dikker dan water

Bloed is dikker dan water - Timo Bruijns | Warmolth.org

...ze demonische aanvallen. "Bloed is dikker dan water 'is een herkenbare spreekwoord dat de tand des tijds heeft overtroffen ... Bloed is dikker dan water - NRC ... . De algemeen aanvaarde interpretatie van het gezegde is dat de band van die welke betrekking hebben op het bloed is sterker dan de band van het huwelijk of vriendschap. Te weinig water drinken kan tot dik, stroperig bloed leiden en in het kielzog daarvan tot een opeenhoping van giftige stoffen in het bloed waardoor er zelfs een kans is op allerlei bloedziekten. Drink dus elke dag water als de arts heeft gezegd dat je aan de bloedverdunners moet. Geschreven bij Bloed is dikker dan ... Wat betekent "Bloed is dikker dan water 'Mean? / deadreign.com ... . Drink dus elke dag water als de arts heeft gezegd dat je aan de bloedverdunners moet. Geschreven bij Bloed is dikker dan water. Timo Bruijns (1979) is schrijver en werkzaam in het mediateam van Ajax. Bloed is dikker dan water is zijn debuutroman. De zeventienjarige Tommy groeit op in een familie uit de arbeidersklasse in een volksbuurt. Zijn vader, een alcoholist is machinist op de grote vaart en vaak afwezig. Bloed is dikker dan water is een even rauwe als geestige roman over opgroeien in een familie uit de arbeidersklasse en over de vraag of je je kunt ontworstelen aan je achtergrond. Verschijningsdatum 10-3-2020. ISBN 9789048857425. Artikelnummer: 9789048857425. Over Reinders. Bloed is dikker dan water Bruijns, Timo. Timo Bruijns (1979 - schrijver en lid van het mediateam van Ajax) debuteert met deze roman op een overtuigende wijze: een ruw verhaal over de alledaagse werkelijkheid van 'de brede onderlaag' van de bevolking. 'Bloed is dikker dan water' komt van het Engelse gezegde 'blood is thicker than water'. Het is een eeuwenoud gezegde over familie. Het betekent dat familie belangrijker is dan niet-familie. Omdat je met elkaar een bloedband deelt. Doekje voor het bloeden 'Een doekje voor het bloeden' staat voor een (te) kleine troost. Bloed is dikker dan water is een even rauwe als geestige roman over opgroeien in een familie uit de arbeidersklasse en over de vraag of je je kunt ontworstelen aan je achtergrond. Uw beoordelingen. Beoordelingen . Er zijn nog geen beoordelingen. Titel: Bloed is dikker dan water Uitgeverij: Lebowski Jaartal: 2018 Bladzijden: 206 Genre: psychologisch verhaal, sociaal/politiek verhaal Leeftijd: 18+ Lees dit boek De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Bloed is dikker dan water. Aan: Typ de naam van één of meer vriend(en). Onderwerp: Bericht: Sluit venster. Boek. Auteur: Bruijns, Timo (1979-) Inhoud: De zeventienjarige ar...

INFORMATIE

AUTEUR
Timo Bruijns
DIMENSIE
8,40 MB
BESTANDSNAAM
Bloed is dikker dan water.pdf

OMSCHRIJVING

De zeventienjarige Tommy groeit op in een milieu van ritselaars, raddraaiers, drinkers en bordeellopers. Nadat het huwelijk van zijn ouders op de klippen is gelopen, is zijn vader, machinist op de grote vaart, langzaamaan uit beeld verdwenen. Tommy wordt opgevoed door zijn moeder, zijn drankzuchtige oma en zijn oom Jassie, garagehouder en parttime kruimeldief.Als Tommy na een uit de hand gelopen ruzie op school noodgedwongen moet gaan nadenken over zijn toekomst, besluit hij zijn droom na te jagen: hij wil naar Engeland. Tijdens zijn examenjaar wordt echter duidelijk dat hij de afwezigheid van zijn vader nog altijd niet verwerkt heeft. Op een drankovergoten familiebarbecue aan de vooravond van zijn vertrek rijst de vraag of zijn droom ooit uit zal komen...Bloed is dikker dan water is een even rauwe als geestige roman over opgroeien in een familie uit de arbeidersklasse en over de vraag of je je kunt ontworstelen aan je achtergrond.

Wil je het boek lezen?Bloed is dikker dan water in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Timo Bruijns. Lezen Bloed is dikker dan water Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN