Literatuur voor beginners 10 - Op hoop van zegen

Literatuur voor beginners 10 - Op hoop van zegen - Herman Heijermans | Warmolth.org

...op daarvoor geschikte e-readers. spel van de zee in vier bedrijven 'Op Hoop van Zegen' (1900), toneelstuk van Herman Heijermans ... Herman Heijermans Op hoop van zegen in eenvoudige taal ... ... . Vissersweduwe Kniertje, die haar man en twee zoons aan de zee verloren heeft, dwingt haar twee nog levende zoons aan te monsteren op de wrakkige 'Op Hoop van Zegen'. Op hoop van zegen is de geschiedenis van een vissersgemeenschap die ondanks het negentiende eeuwse kapitalisme probeert te overleven. Herman Heijermans laat zien hoe rechtsongelijkheid en afhankelijkheid tot sociale misstanden leiden. Het toneelstuk is een ve ... Herman Heijermans, Op hoop van zegen · dbnl ... . Herman Heijermans laat zien hoe rechtsongelijkheid en afhankelijkheid tot sociale misstanden leiden. Het toneelstuk is een verbitterd gevecht tussen sociale klassen en schetst ook hoe mensen hun eigen vooruitgang sab Op hoop van zegen is een toneelstuk van Herman Heijermans, het is geschreven in 1900. In die tijd waren veel mensen arm. Heijermans wilde met zijn toneelstukken aandacht vragen voor armoede en onrecht. Thema's dood, armoede, Nederland, visserij Reeks Literatuur voor beginners Auteur Herman Heijermans Bewerking Marian Hoefnagel ISBN 978-90 ... 10 - 100 (12) 16 + (2) Leesniveau. A2 of 1...

INFORMATIE

AUTEUR
Herman Heijermans
DIMENSIE
3,1 MB
BESTANDSNAAM
Literatuur voor beginners 10 - Op hoop van zegen.pdf

OMSCHRIJVING

Op hoop van zegen is de geschiedenis van een vissersgemeenschap die ondanks het negentiende eeuwse kapitalisme probeert te overleven. Herman Heijermans laat zien hoe rechtsongelijkheid en afhankelijkheid tot sociale misstanden leiden. Het toneelstuk is een verbitterd gevecht tussen sociale klassen en schetst ook hoe mensen hun eigen vooruitgang saboteren. ‘Je zou je twee hande late kappe om ’r weer bij te komme, wéér genegerd te worde, weer uitgevloekt as ’n schooier, wéér geregeerd as ’n slááf...’ Op hoop van zegen is een krachtige literaire vertelling en een van Herman Heijermans' beste werken.

Wil je het boek lezen?Literatuur voor beginners 10 - Op hoop van zegen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herman Heijermans. Lezen Literatuur voor beginners 10 - Op hoop van zegen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN