Job Cohen

Job Cohen - Marcel Wiegman | Warmolth.org

...echtvaardigde. Aan de vooravond van zijn burgemeesterschap van Amsterdam nodigde A ... Prof.Dr. M.J. (Job) Cohen - Parlement.com ... .J. Heerma van Voss daarom Job Cohen uit voor een goed langdurig gesprek op 29 december 2000. Job Cohen Job Cohen staat met zijn lul in zijn ene hand een middelvinger op te steken met zijn andere naar kabinet Rutte. "No more deals", blert hij vandaag in de Volkskrant.Want Job denkt dat de historisch lage peilingen onder andere te danken zijn aan het feit dat de PvdA wat betreft de eurocrisis en het pensioenakkoord de gedoogpartij van Rutte speelde. Job Cohen: "Je kan beter theedrinken dan azijnpissen" 4 juli 2018, 09.00 uur · ... Job Cohen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl ... . Job Cohen: "Je kan beter theedrinken dan azijnpissen" 4 juli 2018, 09.00 uur · Aangepast 11 december 2018, 13.02 uur Job Cohen getrouwd met nieuwe liefde. 31 aug 2016, 18:53 / Update: 31 aug 2016, 22:55 . Oud-burgemeester van Amsterdam Job Cohen is in het huwelijksbootje gestapt. Dat bevestigt de voormalig politicus vandaag aan Shownieuws. Hij heeft dinsdag in onze ... De in Kenia vermoorde Tob Cohen (69) heeft zijn nabestaanden onbedoeld voor praktische problemen geplaatst met zijn laatste wil. Daarin schrijft de Joodse Nederlander dat hij een begrafenis ... Op 18-10-1947 is Job Cohen (bijnaam: ) geboren te Haarlem, The Netherlands. De politicus is anno 2020 bekend van PvdA. mayor Amsterdam. Job Cohen zijn sterrenbeeld is Weegschaal en hij is nu 72 jaar oud. Job Cohen Hoewel oud-burgemeester en voormalig politicus Job Cohen al veel weet over zijn familiegeschiedenis, heeft hij nog enkele boeiende vragen die hij hoopt te kunnen beantwoorden. Zo wil hij graag weten wat de rol van zijn opa Hendrik Cohen precies was als voorzitter van de Joodsche Raad in Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog....

INFORMATIE

AUTEUR
Marcel Wiegman
DIMENSIE
11,29 MB
BESTANDSNAAM
Job Cohen.pdf

OMSCHRIJVING

Burgemeester van Nederland Op 10 januari 2001 wordt Job Cohen geïnstalleerd als burgemeester van Amsterdam. Op de marmeren trappen van het stadhuis zingen ambtenaren: 'Bij ons in het stadhuis zing je van hela hola Job-falderee.' Amper zit Cohen in het zadel of hij voelt de terreuraanslagen in Amerika natrillen in zijn stad. In de jaren die volgen moet hij een antwoord vinden op rellende Marokkaanse jeugd, wordt hij overvallen door de moord op Theo van Gogh en ziet hij de ene na de andere wethouder sneuvelen. Verguisd door rechts en geadoreerd door links wordt hij na negen jaar burgemeesterschap door zijn eigen PvdA naar voren geschoven als de volgende premier van Nederland. Wie is Job Cohen? Hoe gaat hij te werk? Hoe ging hij om met zijn wethouders en met politie en justitie? En heeft hij 'de boel bij elkaar gehouden', zoals hij bij zijn aantreden beloofde? Op basis van gesprekken met ruim honderdzestig politici, (top)ambtenaren, vrienden en andere direct betrokkenen reconstrueren de journalisten Hugo Logtenberg en Marcel Wiegman het burgemeesterschap van Job Cohen. Hugo Logtenberg (1974) is freelancejournalist en schrijft onder meer voor Het Parool. Eerder werkte hij als politiek redacteur bij het weekblad Intermediair en NOVA Marcel Wiegman (1964) is chef verslaggeverij bij Het Parool. Van 2001 tot 2007 was hij voor de krant stadhuisverslaggever in Amsterdam.

Wil je het boek lezen?Job Cohen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marcel Wiegman. Lezen Job Cohen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN